OUG 14 şi REFERENDUMUL iniţiat de preşedinte. Proiecte importante pe agenda Parlamentului, săptămâna aceasta
Foto: Sursa foto: Internet

OUG 14 şi REFERENDUMUL iniţiat de preşedinte. Proiecte importante pe agenda Parlamentului, săptămâna aceasta
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În condiţiile în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu concepe ca OUG 14 să pice în parlament, este de aşteptat că proiectul acestei ordonanţe, precum şi referendumul iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis cu privire la continuarea luptei anti-corupţie, să fie pe agenda legislativului în prima şedinţă de săptămâna aceasta. 

Preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au decis organizarea unei şedinţe a Birourilor Permanente Reunite, cu scopul de a supune votului în plen avizul favorabil dat de comisiile juridice iniţiavei şefului statului, privind organizarea unui referendum. Şedinţa va avea loc astăzi, începând cu ora 12,00.  

Referendumul, efecte pe plan internaţional

Deputatul PSD Eugen Nicolicea, preşedintele Comisiei Juridice, a spus în timpul dezbaterii privind iniţiativa preşedintelui că un referendum ar putea avea şi efecte negative pe plan internaţional. La rândul său, şi Şerban Nicolae, preşedintele Comisiei Juridice din Senat, a dat aviz favorabil, dar a explicat că nu consideră necesar un referendum. "Eu susţin ca proiectul de hotărâre pe care îl redactăm să fie de aviz favorabil, în sensul în care există întrunite condiţiile de legalitate pentru organizarea referendumului. V-aş ruga, însă, pe cei care susţineţi că este necesar, în opinia mea nu este necesar, să identificaţi şi resursele financiare necesare şi să apreciaţi dacă este bine să arătăm că în societatea românească este o confruntare între cei care vor continuarea luptei anticorupţie şi cei care nu", a declarat senatorul PSD Şerban Nicolae.

OUG 14, o urgenţă

Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor şi liderul PSD, a făcut un apel către colegii săi de partid şi parlament să adopte OUG 14, care va şterge ordonanţa 13. "În calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi de preşedinte al PSD, fac un apel către toţi colegii din Parlament ca în cel mai scurt timp pe care ni-l permite procedura să adoptăm legea de aprobare a Ordonanţei 14 privind abrogarea modificărilor Guvernului la cele două coduri. Înţeleg că toate partidele parlamentare îşi doresc acest lucru. Deci avem o cvasi-unanimitate în acest sens, ceea ce înseamnă că o respingere a OUG 14 este exclusă", a explicat acesta.

Citit 1072 ori Ultima modificare Luni, 13 Februarie 2017 00:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.