Ce se va întâmpla, din aprilie, cu APA CALDĂ a gălăţenilor. Ce spun Primăria şi CET
Foto: Sursa foto: Internet

Ce se va întâmpla, din aprilie, cu APA CALDĂ a gălăţenilor. Ce spun Primăria şi CET
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

În mai puţin de o lună, municipalitatea va trebui să decidă dacă şi cum va fi asigurată apa caldă a gălăţenilor în sistem centralizat. CET propune tot soluţia bazată pe aburul furnizat de Combinat.

Autorităţile locale nu pot spune, în acest moment, în ce condiţii le vor furniza gălăţenilor apă caldă, de la 1 aprilie. Practic, primarul Ionuţ Pucheanu şi aleşii locali trebuie să decidă, în perioada imediat următoare, dacă îşi asumă menţinerea în funcţiune a acestui serviciu cu aburul furnizat de combinatul ArcelorMittal, care implică pierderi lunare de aproximativ două milioane de lei, conform calculelor municipalităţii, sau se îndreaptă către o altă soluţie, pe care însă nimeni nu a făcut-o publică, deocamdată.

"Lucrurile încă se analizează. Nu este o decizie luată, la momentul acesta. În urma analizei strategiei de termoficare şi a discuţiilor cu domnii consilieri locali, evident că trebuie consultat şi partenerul nostru, Electrocentrale (CET), vom putea hotărî cum vom proceda mai departe. Şi domnii de la CET sunt, evident, interesaţi, pentru a şti pe mai departe încotro vor merge şi care este strategia, având şi ei probleme destul de mari, din cauza banilor şi a planului de reorganizare", ne-a declarat primarul Ionuţ Pucheanu, care a dat de înţeles că autorităţile exclud, la acest moment, varianta ca miile de gălăţeni dependenţi de apa caldă în sistem centralizat să nu mai beneficieze de acest serviciu, din luna aprilie.

În timp ce reprezentanţii municipalităţii spun că analizează mai multe variante pentru asigurarea apei calde menajere, conducerea Electrocentrale ne-a declarat că a propus conducerii Primăriei soluţia implementată în ultimii doi ani - aburul de la Combinat. „Noi recomandăm municipalităţii ca soluţia pentru asigurarea apei calde să fie cea de anul trecut, pe baza aburului furnizat de ArcelorMittal. Am avut o întâlnire cu domnul primar şi am purtat discuţii pe această temă. I-am spus şi dânsului că suntem pregătiţi să menţinem în funcţiune acest serviciu. Ideal ar fi ca, la începutul lunii martie, să avem un răspuns din partea municipalităţii, pentru a putea ulterior să supunem Adunării Creditorilor această soluţie şi să obţinem aprobarea acestora în timp util, în aşa fel încât, de la 1 aprilie, să putem să furnizăm apă caldă populaţiei”, ne-a declarat Sinan Mustafa, administratorul special şi directorul general al Electrocentrale.

Citit 5776 ori Ultima modificare Luni, 27 Februarie 2017 01:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.