Răsturnare de situaţie în alegerile pentru Rectoratul Universităţii "Dunărea de Jos". Ploaie de candidaţi-surpriză

Răsturnare de situaţie în alegerile pentru Rectoratul Universităţii "Dunărea de Jos". Ploaie de candidaţi-surpriză
Evaluaţi acest articol
(41 voturi)

Pe 5 aprilie, la ora 14,00, s-a încheiat depunerea candidaturilor pentru funcţia de rector al Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi. Dacă, la alegerile cu rezultat nevalidat, din decembrie, s-au înfruntat, în condiţiile deja ştiute, doar doi candidaţi, prof. univ. dr. ing. Lucian Puiu Georgescu şi prof. univ. dr. ing. Cătălin Fetecău, acum s-au înscris în cursă nu mai puţin de şase persoane. 

Astfel, potrivit preşedintelui Senatului UDJC, conf. univ. dr. Alexandru Nechifor, lista finală a candidaţilor înscrişi în cursă este următoarea:

1. Daniela Buruiană (foto 1), profesor universitar doctor, rectorul interimar al UDJ Galați din 22.02.2024, fost prorector.

2. Nicoleta Mișu (foto 2), profesor universitar doctor la Facultatea de Studii Economice, fost prorector UDJ. 

3. Cătălin Fetecău (foto 3), profesor universitar doctor, fost președinte al Senatului UDJ în perioada 2019 - 2024.

4. Silvius Stanciu (foto 4), profesor universitar doctor, fost prorector UDJ.

5. Marian Barbu, profesor universitar doctor, decanul Facultății de Calculatoare. 

6. Ștefan Baltă, conferențiar universitar doctor, fost prorector UDJ.

Evident, în condiţiile în care, în mod surprinzător, prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu nu se mai regăseşte printre cei care doresc să devină rectori la UDJG, i-am solicitat acestuia o declaraţie referitoare la motivele renunţării la candidatură. O redăm, în cele ce urmează. 

"Acum, în prag de alegeri, revin cu explicația asupra faptului că nu candidez. Acțiunile în justiție, pe care le-am întreprins și care vor conduce la anularea Ordinului de ministru de neconfirmare, mă obligă moral să nu candidez din cauza faptului că eu consider acest ordin ca fiind profund ilegal! În urma discuțiilor pe care le-am avut cu mai mulți colegi, am decis de ceva timp să o susțin pe deplin pe doamna prof. Nicoleta Bărbuță-Mișu în aceste alegeri. Consider că este, de departe, persoana cea mai competentă și cu experiența construcției, dovedită în ultimii ani, când a avut responsabilitatea de prorector. În aceste vremuri tulburi, în general și pentru Universitate în mod special, domnia sa este singura dintre candidați care are experiența necesară pentru conducerea sistemului complicat care este Universitatea noastră! Îi rog pe toți cei care ar fi votat cu mine să acorde votul doamnei prof. Nicoleta Bărbuță-Mișu, având toată încrederea în ceea ce a făcut și în ceea ce va face pentru Universitate și comunitatea noastră academică".

După cum se vede, lucrurile se complică în alegerile pentru conducerea Universităţii, rămâne de văzut cine dintre toate cadrele didactice înscrise în cursă va fi preferatul universitarilor de la ”Dunărea de Jos”.

Citit 11187 ori Ultima modificare Vineri, 05 Aprilie 2024 17:55

2 comentarii

  • postat de un cetatean
    Vineri, 12 Aprilie 2024 10:17
    86.127.162.***
    UDJ trebuie desfiintata, nu au adus nimic bun in Galati in 60 de ani de cand exista, se duc la serviciu sa-si ia salariul si cam atat. Din moment ce nici un student nu isi gaseste de munca in Galati nu vad rostul unui astfel de centru universitar.
    3
    1
  • postat de Adrian
    Sâmbătă, 06 Aprilie 2024 11:46
    86.124.202.***
    Bai nene ce lupta pentru ciolan si aici.....:)))))
    2
    31

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro