Cine sunt gălăţenii care candidează la Parlamentul European

Cine sunt gălăţenii care candidează la Parlamentul European
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

Doar votul cetăţenilor va decide cine va reprezenta România în Parlamentul European

Însă noi considerăm că este important să ştiţi cine sunt candidaţii din Galaţi pe care i-am descoperit pe listele afişate de Biroul Electoral Central. Spunem "candidaţii din Galaţi" referindu-ne la cei care şi-au trecut la adresa unde locuiesc oraşul sau judeţul nostru. Ne-ar fi plăcut să vă spunem şi care dintre candidaţii la europarlamentare s-au născut în Galaţi, numai că informaţiile privind data şi locul naşterii au fost anonimizate.

Aşa cum aţi putut afla din ziarul "Viaţa liberă", 15 alianţe electorale şi partide politice, plus şapte independenţi şi-au depus candidaturile pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024. Despre eventualele legături cu Galaţiul ale candidaţilor independenţi nu vă putem spune nimic, pentru că informaţiile privind locul naşterii şi judeţul în care locuiesc au fost anonimizate. În schimb, în cazul candidaţilor de pe listele partidelor şi alianţelor electorale, localitatea, judeţul sau măcar ţara în care îşi au adresa de domiciliu au rămas publice. Studiind listele partidelor şi alianţelor, suntem în măsură să vă spunem cine sunt gălăţenii care candidează - chiar şi fără şanse - la Parlamentul European.

Precizăm din start că ordinea în care îi nominalizăm este cea în care figurează pe site-ul Biroului Electoral Central.

Alianţa PSD-PNL

Deschisă de brăileanul Mihai Tudose, lista Alianţei Electorale PSD-PNL la alegerile europarlamentare are un gălăţean pe poziţia a 15-a. Este vorba despre social-democratul Dan Nica, inginer în electronică şi comunicaţii, europarlamentar la al doilea mandat.

Pe locul 41 în listă am găsit o gălăţeancă, de această dată din partea PNL: Monica-Maria Iordache, profesor, în prezent consilier judeţean din partea acestei formaţiuni politice.

Partidul SOS România

Pe lista candidaţilor SOS România, deschisă de senatoarea Diana Iovanovici Şoşoacă, am găsit şi o gălăţeancă. Ocupă locul al 19-lea şi se numeşte Gabriela Violeta Iordăchiţă, de profesie sociolog - psiholog, având ocupaţia de profesor.

Alianța Dreapta Unită USR - PMP - Forța Dreptei

Deschisă de Ilie-Dan Barna, a cărui soţie este gălăţeancă, lista candidaţilor la Parlamentul Europan, înscrisă de Alianța Dreapta Unită USR - PMP - Forța Dreptei, are în cuprinsul ei doi gălăţeni. Pe locul al 19-lea, l-am găsit pe Leonid Boaghi, a cărui adresă este în satul Tuluceşti. De profesie politolog, Leonid Boaghi este primarul localităţii Sireți din Republica Moldova şi reprezintă Forţa Dreptei. Pe locul 27 în lista de candidaţi am găsit un alt gălăţean, reprezentând Forţa Dreptei, Nicolae-Petrişor Potec, de profesie inginer, având ocupaţia de inginer proiectant.

Alianţa România Socialistă

Lista Alianţei politice România Socialistă este deschisă de Lucia Stanciu, inginer pensionar. Pe poziţia a şaptea din listă am găsit un candidat din Galaţi: Liviu Mitrofan, cu apartenenţă politică la PSR, de profesie inginer, ocupaţia fiind cea de pensionar.

Partidul Umanist Social Liberal

Cel mai sus plasat gălăţean pe o listă la alegerile europarlamentare este Liviu Bogdan Ciucă, jurist şi profesor universitar doctor. Numele politicianului vă este cu siguranţă cunoscut din vremea când era deputat din partea Partidului Conservator. De această dată, el candidează pe locul al patrulea pe lista PUSL la alegerile europarlamentare. Cap de listă este Cristian Barbu, inginer militar, profesor universitar.

Citit 7357 ori Ultima modificare Marți, 16 Aprilie 2024 21:09

10 comentarii

  • postat de florin
    Marți, 16 Aprilie 2024 19:49
    86.124.201.***
    Participarea în Galați la vot în 2020 a fost de 32%!Pucheanu a fost ales de mai puțin de un sfert din locuitorii Galațiului!Mă rog să apară un ONG ceva care să propună că gălățenii sa participe la vot și să voteze in alb!Voturile nule sa fie majoritare!Ar fi frumos nu?
    1
    17
  • postat de Eu
    Marți, 16 Aprilie 2024 17:31
    89.39.81.***
    eu nu merg la nici un vot. imi e schirba....
    15
    9
  • postat de Terente ...din Galati
    Marți, 16 Aprilie 2024 14:04
    89.137.229.***
    Pnl+psd, nu cunosc legea electorala. De ce-si permit sa faca campanie electorala cu o luna inainte. Pt ca pot?
    1
    29
  • postat de macarie banu
    Marți, 16 Aprilie 2024 10:55
    89.137.225.***
    din cauza lor,incet,incet se generalizeaza ideea si anume.....decat tot cu ashtia,mai bine sa vina rusii,macar stim o treaba.
    25
    19
  • postat de MM
    Marți, 16 Aprilie 2024 02:33
    5.13.203.***
    Woooow mama, toți unu și unu!
    Eheee, ce bine ar fi dacă gălățenii ar ieși cel puțin 50% din cei cu drept de vot, cred că PSDNL și balamalele lor vor fi șomeri dtpv, măcar un mandat.
    1
    39
  • postat de Cosmin C
    Luni, 15 Aprilie 2024 23:32
    86.124.202.***
    Abia astept sa merg la vot si sa votez impotriva lui Dan Nica de la PSD&PNL. Daca ies multi la vot si voteaza ori cu USR, ori cu AUR sau SOS, Dan Nica va sta acasa.

    Hai Galatiul!
    22
    88
  • postat de marr
    Luni, 15 Aprilie 2024 23:27
    86.124.202.***
    Votati ...Votati , ca de facut ceva ptr. noi/Romania -pentru viata noastra- NU VOR FACE , asa cum n-au facut nici pana acum . Vor amagi lumea cu false Promisiuni(dupa cum le e Obiceiul) ...si cand s-or vedea Votati/cu sacii in car ...(vorba aia)V-AM PUPAT PE PORTOFEL !
    8
    82
  • postat de Von Bergovicz
    Luni, 15 Aprilie 2024 23:07
    109.166.131.***
    Dacă cade Nr 15 de pe lista PSD de la europarlamentare consecința va fi că Nr 1 și Nr 2 - numerele de la locale le va mai scădea aroganța și cu certitudine le va fi ultimul mandat și posibil capătul vieții politice
    5
    74
  • postat de Roman
    Luni, 15 Aprilie 2024 21:35
    5.13.215.***
    Locuri neeligibile ptr toți Gălățenii de pe liste ....care nu au făcut mari fapte ca să merite un loc eligibil.Baietii oricum îs ptr ciolan ,nu au nici o
    treaba cu romanii și România.
    5
    117
  • postat de Aurel
    Luni, 15 Aprilie 2024 21:22
    86.124.201.***
    Locuri caldute,la umbra,bine platite, oferite in P.E.atrag cu precadere oameni dornici de plimbari pe banii altora fara a avea vreo calitate care sa-i recomande.Indiferent de unde sunt, nu vom mai auzi de ei in urmatorii ani.
    6
    124

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro