Calificată în finala Cupei României, echipa Oţelul aşteaptă mai mulţi bani

Calificată în finala Cupei României, echipa Oţelul aşteaptă mai mulţi bani
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Istoria se scrie cu majuscule la Galați de către Dorinel Munteanu, antrenorul care a luat-o pe Oțelul după cinci ani de Liga a III-a și a adus-o în Superliga și în finala ”Cupei României”. Dar situația financiară nu este atât de roz pe cât s-ar crede din exterior.

Oțelul reușește să uimească meci de meci prin prestațiile sale și prin atașamentul pe care îl dezvoltă fanii pentru echipa favorită. Ultima ispravă vine de joi seară, când gruparea roș-alb-albastră s-a calificat în finala ”Cupei României”, scor 2-1, cu Universitatea Cluj (Cisse, Chipciu – autogol/ Nistor – penalti). 

Dar această calificare a venit, pe lângă o bucurie imensă a tuturor celor implicați în parcursul echipei, și cu grijile legate de factorul financiar.

„Sunt bucuros pentru că am reușit să ajungem în finala «Cupei României»! Cum am spus și la începutul meciului, a fost un parcurs foarte dificil. A fost un meci greu, cu o echipă bună. Totuși, cred că am câștigat pe merit. Mă bucur pentru tot Galațiul, pentru suporterii noștri, pentru tot ce a realizat cu această echipă. Acești jucători merită sprijin. Le mulțumesc tuturor care au fost lângă mine. De trei ani încercăm să ne autodepășim și să facem performanță. Sunt convins că nu ne oprim aici! Îmi doresc să fie totuși mai bine anul viitor (n.r. sezonul următor), din punct de vedere financiar. Din punct de vedere sportiv suntem pregătiți pentru Europa. Totuși, ne lipsește partea financiară! În fiecare dimineață mă trezesc cu speranța că vor fi oameni care să vină alături de echipă! Avem nevoie de un buget mult mai mare, pentru a merge în Europa. Avem cel mai mic buget din Ligă”, a spus Dorinel Munteanu, antrenorul echipei.

Pentru victoria din semifinală, Federația răsplătește performanța cu 50.000 euro, iar o eventuală câștigare a „Cupei României” aduce în conturi 240.000 euro.

Liber către Europa

Nu doar calificarea în finala Cupei a fost un motiv de bucurie pentru Oțelul, ci și faptul că tot joi a primit, în mod oficial, licența pentru a putea participa în cupele europene din sezonul următor. În afară de șansa prin câștigarea acestui important trofeu, prin care ar putea ajunge în Europa League, trupa lui Dorinel Munteanu are ca variantă de back-up și o eventuală calificare în Conference League prin intermediul campionatului.

Din nou cu ”U” Cluj

Până la finala ”Cupei României” cu Corvinul Hunedoara, de la Sibiu, de pe 15 mai, continuă șirul meciurilor din trei în trei zile pentru Oțelul. Gruparea gălățeană revine la meciurile de campionat, iar adversară îi va fi tot ”U” Cluj, echipă pe care a depășit-o joi seară, în semifinalele Cupei. Există o dispută importantă și în campionat între cele două echipe, cele mai probabile de a putea disputa barajul de Conference League. Astfel, cea mai bine clasată dintre formații va găzdui acel eventual baraj pe care gălățenii îl vor disputa doar dacă nu vor câștiga ”Cupa României”. Gălățenii au un punct avans față de clujeni înainte de duelul direct din play-out.

Meciul Oțelul – U Cluj este programat duminică, de la ora 16,00, la Stadionul ”Oțelul”.

Citit 3266 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 21:03

11 comentarii

  • postat de Horinceanul
    Duminică, 21 Aprilie 2024 13:56
    86.124.205.***
    Sunt cativa internauti care au o obsesie fata de Dorinel Munteanu si Crisi Munteanu. Consider ca sunt denigrati pe nedrept. Rezultatele Otelului se 90% lui Dorinel, care nu este platit exagerat de mult. Spre comparatie Ovidiu Sabau este platit cu 35.000 euro pe luna, sponsorul fiind Primaria.
    1
    6
  • postat de Tincuța
    Duminică, 21 Aprilie 2024 01:44
    86.122.130.***
    Nu neaparat de firmele de cartier trebuie să ne rugăm pt sponsorizarea echipei, ci de firme cu renume precum ARABESQUE, TANCRAD, DAMEN, GFR, LEMACONS, CITADINA, METALTRADE, CRIOMEC, ROMPORTMET, MAIRON etc, ca să nu mai spun de firmele care au căpușat îndelung SIDEX-ul și acum ar fi datoare să ajute!
    1
    10
  • postat de Smeckerie de băiat, de galati
    Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 19:22
    86.106.137.***
    Numai prosti sau pe care o friptura ii duce de aiurea nu vad ca clubul e cucerit de dorinel și sclavul lui. Dorinel a cucerit un club. Banii vin spre asociația de fotbal. Bani de la buget local babe, moși ce nu au ce munca. Cel mai smecher e dorinel. E stapin la Galați.
    17
    5
  • postat de cetățean
    Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 19:08
    178.138.99.***
    vrem meci omagial la aniversarea de 60 ani și oferte de la club pentru transport și bilete la finala de la Sibiu !
    1
    15
  • postat de Pirnaias
    Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 18:55
    86.106.137.***
    Ești prost. Dorinel ia banu poate pleca. Omu sia făcut treabă
    9
    3
  • postat de Cotoi
    Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 17:02
    185.123.143.***
    Sa știți. Nimeni nu arunca bani pe geam. Nimeni nu da banu cu care o sa facă dorinel și ala ce vrea. Toți ce dau banu vor sa știe cum e cu banul lui. Dacă nu vine un om cu bani sa conducă otelul nu are bani. E corect.
    10
    5
  • postat de Pirnaias
    Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 16:54
    185.123.143.***
    Jucătorii plătiți bine. Galeria și ei ca nimic nu-i moka. Dorinel și ala au bani dei invirt cu lopata.
    15
    2
  • postat de Mario
    Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 14:30
    89.137.136.***
    Indienii nu mai dau nimic,iar alții cu bani nu se întrevăd la orizont,e f ciudat cum o echipă aflată pe val,nu reușește să găsească niște sponsori serioși, pasionați de fotbal și să asigure un buget rezonabil ptr liga 1,să sperăm ca după ce câștigăm cupa,se va rezolva și aceasta problema delicată...
    0
    21
  • postat de Iulian
    Vineri, 19 Aprilie 2024 20:33
    109.166.135.***
    Din pacate ,la Galati lipsesc sponsorii mari. E frustrant cand vezi nume gen "Friptura la chifla" si alte srl-uri de dimensiunea unui magazin de cartier. Tot respectul si pentru micii sponsori, dar unde sunt marile firme? .
    2
    35
  • postat de Roman
    Vineri, 19 Aprilie 2024 20:11
    5.13.180.***
    Nu inteleg anumite comentarii. Cum adică bani ptr galerie ?Uitați ce sa intamplat la Rapid.Cand nu ia mai sponsorizat echipa a căzut în cap.Stie el Dorinel cum sa ii capacitate.Sponsorii dacă vin cu siguranță vin ptr club.
    3
    21
  • postat de Otelar
    Vineri, 19 Aprilie 2024 19:29
    185.123.143.***
    Îmi doresc mulți mai mulți bani la otelul. Dar nu pentru dorinel, are salariu mare, nici Cristi Munteanu care deșii e pe funcție neplătita, no fi prost. Vreau bani pentru jucători și galerie. Intii jucătorii și după aia galeria. Da jucătorii merita, galeria merita. Dorinel are destul.
    42
    17

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro