Continuă fuga după CONTORIZARE INDIVIDUALĂ. Mii de apartamente din Galaţi, FĂRĂ APĂ POTABILĂ

Continuă fuga după CONTORIZARE INDIVIDUALĂ. Mii de apartamente din Galaţi, FĂRĂ APĂ POTABILĂ
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Avalanşa de solicitări pentru contorizare separată la apa rece continuă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Apă Canal, Cornelia Arnăutu, zilnic, societatea primeşte nu mai puţin de 50 de solicitări pentru contorizare separată. „De când am început să facem contorizare separată, am primit aproape 11.700 de solicitări de branşare individuală. În acest moment nu mai debranşăm asociaţiile. Rămân sistate doar asociaţiile tradiţionale cu datorii. De obicei, când notificăm, oamenii vin să facă plăţi. Oricum, nu mai există riscul ca un bun-platnic să rămână fără apă, pentru că are alternativa de a-şi monta branşamente separate”, ne-a explicat purtătorul de cuvânt al societăţii Apă Canal, Cornelia Arnăutu.

Luni a fost apa oprită în două zone ale Galaţiului, pentru montarea vanelor pentru distribuitoare separate. Este vorba despre Str. Nae Leonard, unde s-au montat vane pentru blocurile S1 - scările 2 şi 3, S3 - scara 2, S4 - scara 2, S 13 - scara 1, S8 - scara 3 şi S10 - scara 3. Dar şi în Micro 38, unde au fost montate vane pentru distribuitoare separate la blocurile N14 – scara 4 şi T5 – scara 1.

Numărul asociaţiilor de proprietari care nu mai primesc apă potabilă, pe fondul datoriilor acumulate, este, în acest moment, de 39, conform datelor actualizate de Apă Canal. Cele mai multe scări de bloc pentru care operatorul a oprit robinetul de apă rece se regăsesc tot în Micro 39, Micro 40, Micro 19, dar şi Micro 21. În total, mii de apartamente, din aproape 200 de scări de bloc din oraş, nu mai beneficiază de apă rece.

Citit 5593 ori Ultima modificare Luni, 07 Septembrie 2015 00:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.