Duminică - ZIUA V, de la VOT. Cine sunt gălăţenii care vor vota la alte secţii de votare

Duminică - ZIUA V, de la VOT. Cine sunt gălăţenii care vor vota la alte secţii de votare
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

O parte dintre gălăţenii care, la alegerile trecute, au votat, de pildă, la Casa de Cultură a Sindicatelor, şi-ar putea exercita, duminică, dreptul de a alege la secţia din incinta SC Apă Canal sau la cea de la Şcoala "Nicolae Mantu" * Iată ce modificări s-au efectuat în arondarea străzilor din municipiul Galaţi la secţiile de votare organizate pentru alegerile locale din 5 iunie


Duminică, 5 iunie, de la ora 7,00 şi până la ora 21,00, gălăţenii cu drept de vot sunt aşteptaţi la urne ca să-şi aleagă primarul, consilierii locali şi consilierii judeţeni. La nivelul municipiului Galaţi, pentru cei 259.662 de alegători au fost amenajate 176 de secţii de votare. Conform legii, cetăţenii pot vota numai la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea de domiciliu sau reşedinţă, unde sunt înscrişi în lista electorală permanentă.

Ca să aflaţi secţia de votare la care sunteţi arondaţi şi adresa acesteia, este simplu: accesaţi https://registrulelectoral.ro/ şi introduceţi datele personale. De ce este important să ştiţi unde anume votaţi? Pentru că, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Municipal, au fost operate câteva modificări şi unele străzi sau porţiuni de străzi sunt arondate acum altor secţii de votare. Iată care sunt aceste schimbări.

Cine vota la fostul Colegiu "Cuza" votează acum la CNVA

Cea mai importantă schimbare îi vizează pe gălăţenii care, la alegerile trecute, votau la secţia de votare amenajată în sediul Colegiului „Al. I Cuza” din Fundătura Şcolii nr. 1. Pe 5 iunie, aceştia sunt aşteptaţi la vot la secţia din incinta Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri”, pe strada Nicolae Bălcescu nr. 41. Este vorba despre cetăţenii care locuiesc pe strada Brăilei nr. 4 bloc H, strada Dornei integral, strada Nicolae Bălcescu numere impare 1 - 35, strada Nicolae Bălcescu numere pare 2 - 44, strada Nicolae Bălcescu numere pare 48 - 52, Fundătura Şcolii integral, strada Tecuci (strada 1 Mai) nr. 5 bloc V2 şi strada Traian nr. 34.

Alte schimbări

Conform tabelului furnizat de Biroul Electoral Municipal, cetăţenii care domiciliază pe strada Brăilei numere pare 42 - 54, în loc să meargă la Casa de Cultură a Sindicatelor, vor vota la secţia de la SC Apă Canal SA.

La Casa de Cultură a Sindicatelor, vor vota gălăţenii care locuiesc pe strada Română nr. 149 A.

Gălăţenii care domiciliază pe bulevardul George Coşbuc numere pare 190-316 vor vota la Şcoala Gimnazială „Ludovic Cosma”, în vreme ce vecinii lor de pe bulevardul George Coşbuc numere impare 219 -249 vor merge la Liceul Tehnologic Căi Ferate.

Şi tot la Liceul Tehnologic Căi Ferate vor vota şi locatarii bulevardului George Coşbuc numerele 318 - 360, care au fost aduşi de la secţia de votare de la Şcoala „Ludovic Cosma”.

Vor merge la urne la secţia de votare de la Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna” gălăţenii care îşi au locuinţa pe străzile Dimitrie Bolintineanu şi Elena Doamna.

La secţia de votare de la Şcoala Gimnazială nr. 9 sunt, mai nou, arondate strada Combinatului nr. 5 B - 5Z şi strada Ing. Aurel Rozei Rosenberg.

Modificări survenite

În loc să voteze la Şcoala Generală nr. 40, alegătorii de pe strada Vrancei numerele 4 - 8 vor merge la Şcoala Gimnazială „Nicolae Mantu”. La fel vor face şi cei care locuiesc pe strada Brăilei numere pare 142 - 154, care ar fi trebuit să meargă tocmai la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Conform tabelului furnizat de Biroul Electoral Municipal, strada Dr. Constantin Levaditti numere pare 24 A - 24 Z este arondată la secţia de votare de la Şcoala Gimnazială nr. 10.

Merg să voteze la Liceul Teoretic „Sfânta Maria” gălăţenii domiciliaţi pe strada Gheorghe Doja numere impare 73 - 79, bulevardul George Coşbuc numere impare 105 - 157 şi bulevardul George Coşbuc numere pare 76 - 118.

La Grădiniţa cu Program Normal Nr. 29 sunt aşteptaţi să voteze locatarii Aleii Dafinului.

În loc să voteze la Şcoala Gimnazială ”Elena Cuza”, vor merge la urne la Grădiniţa cu Program Normal Nr. 20 cetăţenii de pe străzile Tecuci numere pare 148 - 154Z, Tecuci numere pare 158 - 178, Basarabiei numere pare 130 - 138 şi, respectiv, Basarabiei numere pare 152 - 210.

Tot la Grădiniţa cu Program Normal Nr. 20 sunt arondate şi strada Tecuci numere impare 159 - 177, Tecuci numere impare 179 - 187, bulevardul George Coşbuc numere pare 156 - 188, bulevardul George Coşbuc numere impare 159 - 217Z şi, respectiv, bulevardul George Coşbuc numere pare 120 - 154.

Tabelul secţiilor de votare la care au fost arondate străzi noi va putea fi vizualizat AICI - CLICK pentru detalii

"Viaţa liberă" te ajută să cunoşti candidaţii din tot judeţul Galaţi - HARTĂ INTERACTIVĂ

Citit 2937 ori Ultima modificare Marți, 03 Ianuarie 2023 06:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.