Apel britanic pentru deblocarea ajutorului SUA pentru Ucraina

Apel britanic pentru deblocarea ajutorului SUA pentru Ucraina
Evaluaţi acest articol
(48 voturi)

SUA riscă securitatea occidentală întârziind ajutorul pentru Ucraina, va avertiza ministrul de Externe britanic, David Cameron, cu prilejul unei vizite la Washington, a relatat luni DPA. Cameron îi va spune lui Mike Johnson, preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor, să-şi convingă colegii să nu mai blocheze pachetul de ajutor în valoare de 95 miliarde de euro, în cadrul unei întâlniri faţă în faţă.

Potrivit ziarului Telegraph, Cameron va spune că Regatul Unit şi UE şi-au stabilit pachetele de ajutor pentru Ucraina şi că îndeamnă SUA să le urmeze.

Într-un articol de opinie comun din The Telegraph, David Cameron şi omologul său francez Stéphane Séjourné au lansat un apel către ceilalţi aliaţi să suplimenteze finanţarea pentru Ucraina. Articolul marchează 120 de ani de "Antanta cordială", o serie de acorduri între Franţa şi Marea Britanie care au deschis calea către ameliorarea relaţiilor între cele două ţări. Semnalând nevoia de a spori sprijinul internaţional pentru Ucraina, Cameron şi Séjourné au mai transmis: "Nu ţine de Franţa şi de Marea Britanie singure să rezolve aceste provocări. Dar, împreună, îi putem atrage pe alţii alături de noi în depăşirea lor".

Duminică, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat că ţara sa va pierde războiul dacă nu se va aproba în Congres continuarea sprijinului american.

În precedenta sa vizită la Washington, Cameron i-a comparat pe cei ce blochează sprijinul american către Ucraina cu cei care au încercat să evite conflictul cu Germania nazistă în anii 1930.

Citit 586 ori Ultima modificare Luni, 08 Aprilie 2024 17:48

2 comentarii

  • postat de noi vrem pace,
    Sâmbătă, 13 Aprilie 2024 09:51
    5.13.220.***
    Cameron iai pe toti aliati si sustinatori razboiului streceti in linia intii cu arma in mina si luptati pentru ucraina pina va sar toate gloanterle din puscoci.
    15
    8
  • postat de florin
    Marți, 09 Aprilie 2024 09:34
    86.124.200.***
    „Fostul președinte al SUA, Donald Trump a spus în privat că ar putea pune capăt războiului Rusiei în Ucraina făcând presiuni asupra Ucrainei să renunțe la un anumit teritoriu. Propunerea lui Trump este de a forța Ucraina să cedeze Crimeea și regiunea de graniță Rusiei, Donbass” spune Washington Post
    22
    18

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro