Un nou atac cu drone la centrala nucleară Zaporojie

Un nou atac cu drone la centrala nucleară Zaporojie
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Centrala nucleară ucraineană Zaporojie a fost, marţi, atacată din nou cu o dronă, a anunţat pe Telegram conducerea instalată de Rusia, atac confirmat de Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), potrivit căreia situaţia este în continuare "extrem de gravă", relatează agenţia EFE. Potrivit mesajului conducerii centralei, o dronă a lovit sala de teste pentru reactoare a centralei, fără a provoca pagube.

Rusia acuză armata ucraineană pentru acest atac, al treilea efectuat cu drone asupra Centralei Zaporojie în ultimele zile, potrivit Moscovei. De partea sa, Ucraina neagă orice implicare şi acuză la rândul său Rusia, despre care mai afirmă că a transformat centrala "într-o bază militară".

Între timp, Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a postat pe reţeaua socială X un mesaj în care afirmă că a fost informată despre acest atac şi că "explozia raportată corespunde observaţiilor echipei AIEA" care se află la faţa locului. "Nu există o ameninţare directă pentru securitatea centralei de data aceasta, dar ultimul incident subliniază din nou situaţia extrem de gravă", afirmă directorul general al AIEA, Rafael Grossi.

Anterior, AIEA a confirmat duminică un atac "îndrăzneţ" cu drone asupra centralei. Atacul s-a soldat cu trei răniţi, potrivit companiei ruse de stat care gestionează sectorul nuclear civil, Rosatom. Ocupată de trupele ruse în martie 2022, această centrală, cea mai mare din Europa, se află în zona oraşului ucrainean Energodar, aproape de linia frontului.

Citit 513 ori Ultima modificare Marți, 09 Aprilie 2024 17:43

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro