Lenea se îngână cu sărăcia. Chef de muncă, ioc!
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

Lenea se îngână cu sărăcia. Chef de muncă, ioc!
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Primarul Eracli Drujescu spune că oamenii din Vlădeşti sunt şi ai lui, aşa că n-are de ce să şi-i vorbească de rău. Dar de aici până la a-i ridica în slăvi pe puturoşi, calea-i lungă.

„Cu cheful de muncă mai avem probleme pe aici. Bun, în comună n-au oamenii unde. Cu toate că, dacă ieşi prin sat să cauţi oameni care să iasă cu ziua, greu găseşti. Dar hai să spunem că n-ai unde aici, în sate. Lunile trecute a venit un administrator de la o societate navală, care voia să angajeze o mulţime de oameni ca vopsitori, la dublu fund. S-au dus doar vreo 13 din toată comuna şi nici dintre ăia nu s-au ţinut toţi de treabă. Şi le oferea de toate: salariu bun, masă, cazare la hotel şi, din când în când, drum plătit acasă. Şi sigur că, cine s-a dus, a fost mulţumit. Dar după care au venit să-mi spună: „Domnu' primar, erau condiţii. Cazare la hotel, cearşafuri albe, mereu curat… Dar trebuia să şi muncim, domnule! Păi, acum întreb şi eu: îţi dă cineva ceva, pe lumea asta, fără să munceşti?”.

Şi cum veştile rele circulă cel mai repede, unui angajator care a plecat nemulţumit cu greu îi mai urmează un altul. Şi când te gândeşti că cel mai mare angajator privat, un fermier, are pe statele de plată doar 16 oameni, într-o comună cu peste 2.600 de locuitori.

Citit 3305 ori Ultima modificare Marți, 08 Noiembrie 2016 23:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.