Locuitorii din "Cantemir" RECLAMĂ: Câini, apă fără presiune, întuneric, insecte

Locuitorii din "Cantemir" RECLAMĂ: Câini, apă fără presiune, întuneric, insecte
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cetăţenii cer măsuri pentru ca viaţa lor să fie una de calitate, chiar dacă locuiesc dincolo de ape


Mai mulţi gălăţeni din cartierul „Dimitre Cantemir” ne-au trimis o listă de nemulţumiri reclamate autorităţilor locale, cu lucruri care transformă cartierul de blocuri într-un sat izolat. Astfel, „câinii maidanezi sunt tot mai mulţi în cartier, aduşi aici din Galaţi, dar şi din Brăila. Umblă în haite şi sunt un pericol pentru copii mai ales. Putem vorbi deja de rasa “Cantemir sau ANL”. Asta în condiţiile în care plătim o taxa de ecarisaj la Finanţele Publice. Unde se duc aceşti bani?”

O altă problemă este presiunea apei, atât caldă, cât şi rece. "La etajul 3, în intervalul de timp 06,30 – 08,00 şi 20,00 – 22,00, abia curge, iar uneori se opreşte de tot. Deşi am sesizat la Apaterm (adresa 12041 din 21 mai 2014) şi la Primărie (adresa 26775 din 23 mai 2014), mare lucru nu s-a rezolvat. Câteva zile apa a curs puţin mai bine. Doar atât!”, spun cetăţenii.  Insectele şi bălăriile reprezintă alte necazuri: “De mult timp nu s-a mai tuns iarba, nu s-a mai stropit zona cu insecticide, fiind plină de ţânţari şi căpuşe. La lăsarea serii, nu se mai poate sta în faţa blocului. ADP-ul obişnuia în alţi ani să trimită echipe de muncitori, dar anul acesta nu a trimis pe nimeni. Chiar dacă plătim chirie la Primărie, nu se mai interesează nimeni de noi.” În sfârşit, ne este semnalată şi lipsa iluminatului public în cartier: “De mai bine de jumătate de an s-au montat stâlpii de luminat de la blocurile noi, dar nu s-a dat drumul la lumină, cei de acolo stau tot în întuneric.” Plângerile sunt semnate de locatarii: Horujenco Ion - bloc S4 ap.14, Dumbravă Iulian - S4 ap. 4, Crângaşu Costel - S4 ap. 7, Balica Argentina - S14 ap. 11 şi Copilău Silviu - S4 ap. 11.

Redactorul mai adăugă o propunere, cel puţin de studiat pentru viitor: se poate vedea şi din fotografii că autorităţile din Galaţi, ca şi cele din Brăila, nu au intervenit de-a lungul digului-drum care leagă cele două oraşe pentru ca peisajul, natural atractiv, să nu fie chiar sălbatic: balustradele metalice de pe marginea drumului sunt ruginite, vegetaţia nu este cât de cât îngrijită de echipe care să cureţe copacii, ba mai apar şi gunoaie. Poate un proiect comun, eventual cu finanţare europeană, ar transforma drumul într-unul cu adevărat modern şi bine întreţinut.

 

Citeşte şi:

Avem un oraş ca la ţară. La periferia Galaţiului, porcii, vacile şi oile se plimbă în voie

LICITAŢIE cu strigare/ Cine vrea să facă AGRICULTURĂ în cartierul Cantemir?

Citit 1735 ori Ultima modificare Luni, 23 Iunie 2014 23:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.