ESTIMARE/ Câţi copii din Galaţi suferă de ADHD

ESTIMARE/ Câţi copii din Galaţi suferă de ADHD
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aproximativ 200.000 de copii din România suferă de deficit de atenţie şi hiperactivitate, tulburare de comportament care este supranumită şi ADHD. Aplicând proporţional datele la nivelul judeţului Galaţi, rezultă că în jur de 5.000 de copii gălăţeni prezintă această tulburare. Doar 4 la sută dintre ei se regăsesc însă în evidenţele specialiştilor şi urmează un tratament adecvat.

Majoritatea copiilor care suferă de ADHD au un randament mult mai scăzut la şcoală faţă de copiii fără această tulburare. Mai mult, doar 61,8 la sută dintre copiii cu deficit de atenţie şi hiperactivitate reuşesc să termine liceul, în comparaţie cu 98,7 la sută dintre copiii fără ADHD. Totodată, mai puţin de 9,1 la sută termină o facultate (faţă de 68 la sută dintre adolescenţii fără ADHD).

Ţinând cont de aceste discrepanţe majore, cei dintâi au parte, nu de puţine ori, de atitudini discriminatorii din partea colegilor de clasă, prietenilor şi chiar din partea profesorilor. În contextul începerii noului an şcolar, psihologii ne atrag atenţia că ADHD nu trebuie privită de către oameni ca fiind o boală, ci mai mult o tulburare de comportament care, tratată corespunzător, îi va ajuta pe copiii afectaţi să se adapteze mult mai uşor la mediul educaţional. Tulburarea se manifestă prin imposibilitatea de concentrare în anumite situaţii sau finalizarea unei acţiuni sau/şi a unei sarcini.

Citit 1194 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Septembrie 2014 20:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.