"Avem mintea limpede pentru că nu avem stomacul gol"

"Avem mintea limpede pentru că nu avem stomacul gol"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Corina şi Răzvan Ionaşcu sunt doi tineri gălăţeni ce au ales să-şi ia viaţa în propriile mâini, să plece din ţară pentru un trai mai bun şi, mai ales, care au votat. Cei doi sunt căsătoriţi de mai bine de patru ani, iar de doi ani au ales drumul străinătăţii. Printre altele, în Galaţi au lucrat în presă.

-În primul rând, de ce aţi părăsit Galaţiul?

-Am plecat din Galaţi din cauza şomajului în creştere, a lipsei de oportunităţi pe plan profesional, din cauza presiunilor financiare şi a corupţiei sistemului. Am ales să plecăm la Cluj pentru că vestul ţării este mai aproape de valorile occidentale şi pentru că oferă mai multe oportunităţi decât Moldova roşie. Din păcate, am găsit Clujul având, de asemenea, probleme economice şi ne-a fost destul de greu să supravieţuim decent acolo. Aşa am luat drumul Angliei.

-Cum a fost integrarea în sistemul englez?

-Începutul a fost greu. Am descoperit că imaginea românilor în Anglia este una alterată din cauza incompetenţei sistemului corupt românesc de a arăta occidentului că nu suntem o naţie de cerşetori, oportunişti şi hoţi.

Citeşte şi: Cronica primului tur de scrutin prezidenţial/ Cât au stat gălăţenii la coadă ca să voteze

La început eu a trebuit să fiu taximetrist şi soţia asistentă la un azil pentru bătrâni cu probleme psihice, în condiţiile în care amândoi suntem absolvenţi de studii superioare, iar engleza noastră i-a surprins pe englezii care nu se aşteptau să o vorbim aproape la fel de bine ca şi ei. A trebuit să treacă aproape doi ani până când am reuşit să obţinem joburi decente. Acum soţia este asistentă dentară, iar eu sunt asistent manager şi consultant pe probleme de istorie la centrul de anticariat din Portsmouth Historic Dockyard.

-Pe 2 noiembrie aţi votat?

-Da, am fost la vot împreuna cu alte sute de români care trăiesc aici în oraş. Şi tocmai din acest motiv vreau să semnalez un aspect important. Într-un oraş cu nici 3.000 de români au fost şase ştampile de vot şi o secţie, iar la Londra, unde sunt zeci de mii de conaţionali, au fost două secţii şi câte trei ştampile pe secţie.

 -În turul doi de ce vă veţi mai duce?

-Da, pentru că mii de alţi români au fost împiedicaţi să voteze şi pentru cel puţin zece motive pe care le voi expune în cele ce urmează: 1. Aici, în afara ţarii, nu suntem afectaţi de bălăcăreala politică şi de manipulările grosolane ale televiziunilor din România, astfel că putem gândi clar şi logic; 2. Avem mintea limpede pentru că nu avem stomacul gol şi nu ne bucurăm la pomenile electorale; 3. Vedem clar că un sistem democratic nu poate funcţiona fără opoziţie 4. Ne-ar face plăcere ca într-un viitor apropiat sau mai îndepartat să putem investi în România banii câştigaţi afară, fără sa ne lovim de corupţia epidemică a sistemului; 5.Imaginea publică a României în ochii occidentului trebuie să se îmbunătăţească, pentru că noi suferim de pe urma gafelor unor politicieni neaveniţi, lipsiţi de bun simţ şi diplomaţie; 6.Nu putem vota un politician care nu şi-a demonstrat capacitatea managerială niciodată şi care nici măcar nu a fost în stare să îşi ia diplomele pe care le are în portofoliu pe merit; 7.

Citeşte şi: Gălăţeni din toată lumea, FIŢI CORESPONDENŢII SPECIALI ai "Vieţii libere" de ALEGERI!

Suntem destul de mândri pentru nu a ne alege un lider pe care îl considerăm mai prost sau lipsit de competenţă decât noi (cei care am avut îndrăzneala de a lua viaţa în piept fără să ne dea socrii, părinţii sau alte rude bani şi funcţii publice); 8.Am văzut că în ţări comparabile ca mărime, cu mult mai multă populaţie şi mult mai puţine resurse, deci cu mai multe probleme, politicienii au învăţat că averile se fac prin muncă şi suport constant acordat comunităţii, care îi va răsplăti prin votul lor, nu prin hoţie şi vorbe goale; 9.Pentru că ne-am dezvăţat de lene şi ignoranţă datorită exemplelor pe care le vedem la fiecare pas aici, în această ţară; 10.Pentru că ne-am dori ca şi ceilalţi compatrioţi, familiile şi prietenii noştri mai puţin temerari decât noi să poată trăi mai bine.

 

Cine sunt cei doi

Corina Ionaşcu, născută pe 18 mai 1987, la Galaţi. Studii - Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, Universitatea Babeş Bolyai, Cluj-Napoca. National Diploma in Art & Design, Southampton, UK. Studiază în prezent pentru National Diploma in Dental Nursing, Portsmouth, UK. Răzvan Ionaşcu, născut pe 21 septembrie 1984, la Galaţi. Studii - Facultatea de Istorie şi Filosofie Galaţi, Universitatea Dunărea de Jos, Galati. CCNA degree la Cisco Academy of Highbury College Portsmouth, UK, ca junior specialist în reţelistică.

Citit 1814 ori Ultima modificare Vineri, 14 Noiembrie 2014 17:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.