IATĂ unde se vor AMENAJA zece noi PARCURI de cartier în Galaţi

IATĂ unde se vor AMENAJA zece noi PARCURI de cartier în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primul părculeţ de cartier, inaugurat acum mai bine de un an, pe 14 noiembrie 2013, în Micro 39, rămâne, deocamdată, singurul proiect de acest fel, deşi în luna mai a acestui an primarul Marius Stan promitea încă 20 de locuri de joacă similare, plus un Orăşel al Copiilor modernizat.

Din păcate, licitaţia pentru Orăşelul Copiilor a trebuit anulată şi reluată, pentru că Primăria nu a primit ofertele de care avea nevoie. Aceeaşi soartă a avut-o şi un lot de zece locuri de joacă, pentru care licitaţia a fost de asemenea reluată.

Vestea bună este că, anul viitor, ar putea fi gata, totuşi, zece părculeţe de cartier. Contractul pentru amenajarea primului lot de zece locuri de joacă, scos la licitaţie de Primăria Galaţi, a fost câştigat de firma Lemacons, cu o ofertă de 3.009.020 de lei. Firma va achiziţiona şi monta echipamente de joacă, aparate de gimnastică, de fitness, mobilier urban, echipament pentru terenuri de joacă şi va realiza lucrări de arhitectura peisagistică a terenurilor de sport şi a zonelor de recreere.

Cele zece miniparcuri vor fi construite în cartierele: Ţiglina I - blocurile I7-B4, respectiv, blocurile B2-D2, Siderurgiştilor Vest - blocurile 7A-7D, Micro 20 - blocurile E1-D1-A6 şi E1-J3, Micro 19 - blocurile P1-I1-I2, Micro 38 - blocurile N12-K3-N11-O3 şi trei locuri de joacă în cartierul Aurel Vlaicu - blocurile S9, J3 şi L1A-P5.

De exemplu, în Siderurgiştilor Vest, blocurile 7A-7D, pe lângă tobogan drept, tobogan elicoidal, leagăne, groapă de nisip, figurine pe arc, balansoar, un ansamblu de căţărare din lemn şi bănci, vor exista o masă de tenis şi aparate de fitness. Termenul de finalizare a spaţiilor de recreere este de şase luni.

Citeşte şi: Licitaţie anulată/ Modernizarea Orăşelului Copiilor nu va începe anul acesta

Citit 5383 ori Ultima modificare Luni, 24 Noiembrie 2014 19:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.