PAMFLET/ Bacalbaşa minte şi sub patrafir

PAMFLET/ Bacalbaşa minte şi sub patrafir
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ceea ce era previzibil să se întâmple s-a întâmplat până la urmă: din obişnuinţă, Nicolae Bacalbaşa a minţit chiar şi la sfânta spovedanie


Nu se poate abţine / Nicolae Bacalbaşa a spus minciuni şi la spovedanie

Preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa, e consecvent atunci când e vorba despre minciuni. Din obişnuinţă, Nicolae Bacalbaşa şi-a minţit chiar şi preotul, la sfânta spovedanie. „La început, nici nu mi-am dat seama că bate câmpii. Mormăia ceva cu privire la faptul că se simte vinovat că nu a reuşit să facă mai multe pentru locuitorii judeţului Galaţi şi atunci am intrat în alertă. Mi s-a părut suspect că Bacalbaşa vorbeşte despre binele oamenilor. Oricum, l-am ascultat în continuare. Toate bune şi frumoase, până când a zis că îşi dă sufletul pentru gălăţeni şi că vrea să le fie bine. Atunci l-am ridicat frumuşel de sub patrafir şi l-am atenţionat că nu are voie să spună miciuni în casa Domnului. Şi el tot continua. Se jura că de dimineaţă şi până seară ia numai decizii în favoarea cetăţeanului”, le-a povestit duhovnicul lui Bacalbaşa unor apropiaţi.

După ce prietenii preotului i-au atras atenţia că nu are voie să divulge conţinutul spovedaniei, acesta a sărit ca ars. „Da' cine a început? El de ce vine cu vrăjeli la mine? Să spună cinstit ce a făcut şi atunci nu mai povestesc nimănui. Mă rog, poate la DNA o să mai spun ceva, dar depinde doar de ce spune Bacalbaşa”, a mai spus preotul lui Bacalbaşa.

Chestionat pe această temă în cadrul unei şedinţe PSD, Nicolae Bacalbaşa a bătut în retragere. „Eiii, m-a luat şi pe mine valul. Nici nu mai ştiam unde sunt. Am crezut că sunt înregistrat. Pur şi simplu nu m-am putut abţine... ce vreţi... puterea obişnuinţei”, a spus Bacalbaşa.

În sfârşit, Primăria a amenajat patinoar şi pentru gălăţeni... în tot oraşul

Confruntată cu mii de cereri din partea gălăţenilor pentru a deschide şi publicului Patinoarul Galaţi, Primăria a venit cu soluţia salvatoare. „Aveam de gând să deschidem Patinoarul după jumătatea lunii decembrie, însă condiţiile meteo ne-au venit în ajutor. L-am deschis chiar săptămâna aceasta. Partea bună este că nu ne-am limitat doar la spaţiul de la Patinoar, ci l-am făcut în tot oraşul. De fapt, l-am făcut fără să facem nimic. Adică nu am îndepărtat gheaţa de pe trotuare şi... gata! S-a rezolvat. Aţi văzut cum alunecau oamenii joi şi vineri prin oraş? Mai mare dragul să-i priveşti. Echilibristică la fiecare colţ de stradă. O nebunie.

Citeşte şi: Nica, sfătuit de Pâslaru: "Torna, torna, fratre!"

De exemplu, eu mi-am luat nişte popcorn şi o bere cu lămâie, m-am aşezat pe o bancă în Ţiglina şi mă uitam cum se uşcheau moşii pe gheaţă. Spectacol!”, a declarat primarul Marius Stan. Din păcate, se pare că vremea nu va mai ţine mult timp cu Primăria Galaţi şi căldura va topi gheaţa de pe trotuare. „Avem soluţii. Am luat legătura cu fiecare agent economic, cu fiecare asociaţie de proprietari şi le-am transmis să arunce în fiecare seară câte zece găleţi de apă pe trotuar. Dacă temperaturile scad sub zero... pam-pam... ne-am scos!”, a completat Stan. Potrivit reprezentanţilor Primăriei, accesul pe gheaţa de pe trotuare se va face gratuit.

Cititorii VL au simţul umorului / Pâslaru, votat cel bun politician de la Revoluţie încoace

Campania "Vieţii libere" cu privire la cei mai importanţi profesionişti în diverse domenii a scos la iveală calităţi inedite ale celor care au votat: simţul umorului, ironia fină şi chiar zeflemeaua. Astfel, luaţi de valul ironiei, cititorii "Vieţii libere" l-au votat pe Florin Pâslaru drept „cel mai important politician al Galaţiului în ultimii 25 de ani”.

Deşi rezultatele oficiale vor infirma aceste informaţii, rubrica Pamflet a intrat în posesia unei conversaţii pe Facebook dintre redactorul şef Costel Crângan şi editorul web Adi Bot, din care vă redăm câteva replici, evident scoase din context. „Costele, ai văzut pe site la votul pentru politicieni? Toţi îl votează pe Pâslaru. Ăştia se ţin de miştouri. E clar, gălăţenii, cititorii noştri, au simţul umorului... Dar noi ce vină avem? Că nu putem veni cu rezultatele astea?”, a scris Adi Bot. În replică, redactorul şef a venit cu o soluţie onorabilă, având în vedere situaţia dată. „Eu zic să mergem şi noi mai departe, să dovedim şi noi că avem simţul umorului şi să îi dăm premiul lui Pâslaru. Oricum n-o să se prindă că facem mişto de el, aşa că... În schimb, cititorii noştri, care au simţul umorului, vor aprecia faptul că şi noi am dat dovadă de umor”, a spus Costel Crângan.

Bilanţ bun la Sărbătăile Galaţiului / 27 de bătăi şi 38 de spitalizaţi

Sărbătăile Galaţiului şi-au atins din nou scopul. Consumul de băutură în spaţiile publice a dus la 27 de incidente în oraş, cu cinci mai multe decât la ediţia precedentă a evenimentului. Din păcate, se pare că aceste conflicte, deşi au fost mai multe faţă de anii precedenţi, nu au mai fost la fel de încinse, doar 38 de persoane ajungând la spital, faţă de 40 cât au fost internaţi în urmă cu un an.

„Suntem pe un trend pozitiv în ce priveşte numărul conflictelor spontane, dar suntem cumva îngrijoraţi că oamenii nu se mai bat cum o făceau până acum. Sigur, bătăile sunt mai multe, însă nu mai sunt la acelaşi nivel. Ce am luat pe mere, am dat pe pere”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale, Gigel Păruitul.

Potrivit psihologilor, anul acesta, o contribuţie decisivă la creşterea numărului de bătăi l-au avut şi numele prezente pe scenele de la concerte. De exemplu, o creştere semnificativă a numărului de bătăi s-a înregistrat în timpul concertelor Anna Lesko şi Like Chocolate. „Probabil e din cauza muzicii. Oamenii pur şi simplu sunt iritaţi de sunete şi încep să se încaiere”, a declarat psihologul Eliza Sufleţel.

Potrivit specialiştilor, de Moş Nicolae se aşteaptă de zece ori mai multe bătăi decât în perioada Sărbătăilor, întrucât pe scena din Galaţi va urca Oana Sârbu.

Popa te Pică

Pamflet în versuri

Mofturi? puhoi! Gândire? canci! (balada mârlanului modern) de Submarin Cosorescu

Se umflă-n pene, scuipă fix,/ lipeşte flegme pe ciment,

dă din şuruburi, din plămâni,/ din creieraşul pestilent,

dă din gunoi, din decibeli,/ din lăcomie, din bocanci!...

râgâie lent şi insolent!/ mofturi? puhoi! gândire? canci!

Trece pe roşu, face sâc/ spre cei zapcii (voioşi)voinici,

face cu deştul cel scârnav,/ dă din claxon şi din gagici!...

Astea-s din alea cu tupeu:/ uşoare, fragede, cuminţi...

dacă le-arunci în heleşteu,/ ies iute, cu păstruga-n dinţi!

El, bădăranul cest modern,/ se dă haios, bizar, pristav...

dar, dacă-l hâţâni (in)decent,/ nu are pulbere şi praf

nici cât găseşti pe tobă când/ o baţi şi zici în sus: o, zei,

veniţi urgent (şi vă cruciţi).../ pe ist pământ cu cicisbei!

Nu vrea să ştie ce-i frumos,/ şi nici să afle ce-i respect,

cică-i ajunge doar atât:/ mi-s fante şi rebel (e)rect...!...

Mârlan cu glugă de călău/ şi cu bocanci de terorist,

urlă: am lene, deci mă culc;/ sforăi tectonic, deci exist!

                                                                      Submarin Cosorescu

 

GALAŢIUL ÎN IMAGINI

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului

Om de zăpadă la Culdalbi

 

Marian Vanghelie explică secretul succesului la PSD

 

Pelerinajul cu moaşte va continua şi de Revelion

Primăria negociază un nou concert Julio Iglesias

Pentru că mulţi gălăţeni nu şi-au permis să meargă la concertul din această vară al lui Julio Iglesias, Primăra Galaţi negociază un nou spectacol cu artistul de limbă spaniolă. „Mulţi s-au plâns că nu au avut bani să-l vadă pe Julio, aşa că încercăm să îl aducem într-un concert public. De asemenea, vrem să avem continuitate în ceea ce priveşte defilările de moaşte pe Domnească începute de Serbările Galaţiului. Acesta e un alt motiv pentru care ne dorim să îl aducem pe Julio. În cazul în care administraţia locală va bate palma cu impresarii artisului, Julio Iglesias va putea fi văzut chiar în cadrul unei alegorii pe Strada Domnească. Îl vom pune într-un car şi-l vom plimba prin centru să-l vadă lumea şi să se închine la muzica lui”, a spus un consilier local.

Sfântul Revelion

Zăpada vine în ajutorul Primăriei

Gropile din asfalt, astupate în câteva minute

Ce n-a reuşit Primăria Galaţi să facă într-un an întreg a reuşit prima ninsoare mai serioasă din acest an. Cele 1.768 de gropi din oraş au fost astupate în doar cîteva minute de ninsoarea puternică. „Am asistat la o demonstraţie. Natura vine întotdeauna în sprijinul oamenilor gospodari şi rezolvă problemele administraţiei”, a declarat Lucian Grigorovici, specialist în administraţie publică. Primăria Galaţi ia în calcul să folosească sprijinul naturii pentru a rezolva problema gropilor definitiv, nu doar temporar, pe perioada iernii. „Vrem să turnăm nişte nisip în amestec cu un lipici, iar când vine zăpada să se amestece totul şi să se facă un dop care să nu mai iasă”, a explicat un consilier local, specialist în găuri.

Lucrări de Neabilitare

Se scumpesc ţigările

Vor fi cu 20 la sută mai mulţi studenţi la o ţigară

Scumpirea ţigărilor va avea efecte pozitive în rândul studenţilor gălăţeni. Astfel, potrivit specialiştilor, grupurile de studenţi în pauzele dintre cursuri vor creşte cu minimum 20 la sută ca urmare a scumpirilor. „În general, grupurile de studenţi sunt formate din nouă, zece membri. Estimăm că după scumpirea ţigărilor, numărul studenţilor în cadrul grupurilor de pauză va ajunge la 11-12. De altfel, această evoluţie se poate vedea în decursul anilor. În anii '90, când un pachet de ţigări costa cam 10-15 mii de lei vechi, intrau cam doi studenţi la ţigară. Practic, o ţigară era poştită de doi, maximum trei studenţi. În timp, grupurile de poştă s-au mărit. Iată că acum vom avea chiar şi 12 indivizi la o ţigară. În medie, acest lucru înseamnă că un student apucă maximum două fumuri”, a declarat Relu Chiştoc, cercetător în sociologie la Universitatea „Dunărea de Jos”. Potrivit calendarului de creştere a accizelor la ţigări, specialiştii estimează că, în anul 2016, grupurile de studenţi vor ajunge la 15-16, iar în 2020 fiecare student va avea dreptul la un singur fum la o ţigară.

Ţară, ţară, vrem poştaşi

Tentativă de crimă la Cudalbi

Cârciumarul satului a pus apă în vin

Clipe de coşmar miercuri la Cudalbi. Aproape o sută de seteni s-au plâns de greţuri, au avut vărsături, iar unii chiar au ajuns la spital cu semne grave de intoxicaţie. O anchetă efectuată ad-hoc de un poliţist (din) local a scos la iveală faptul că vinovat de genocidul care s-ar fi putut produce este cârciumarul satului. „Omul a încercat subtil să îşi maximizeze profitul şi a pus cam doi litri de apă într-un butoi cu o sută de litri. Pentru unii poate părea nesemnificativ, dar pentru clienţii din Cudalbi o asemenea cantitate de apă poate duce la intoxicaţie. Ce mai... e groasă tare, avem de a face cu otrăviri în masă”, a declarat poliţistul (din) local.

Din fericire, toţi cei afectaţi au supravieţuit incidentului. „Am avut noroc. Avem aici, în cârciumă, o vitrină cu alcool dublu rafinat. Normal că am spart geamul şi am băut toţi câte o gură. Dacă nu aveam kitul de prim ajutor, am fi putut asista la o adevărată tragedie”, a spus Mitică Păhărel, localnic.

Cârciumarul vinovat va fi cercetat în stare de ebrietate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Insuficienţă Alcoolică

Zvon incredibil în Micro 40

Un locatar a ajuns la zi cu întreţinerea

Întâmplare greu de crezut petrecută zilele trecute în Micro 40. Se pare că un locatar a mers la asociaţie şi şi-a plătit toate datoriile. „E posibil să asistăm la o premieră. Arhivele pe care le avem noi ne arată că ar fi primul caz de persoană fără datorii la întreţinere din istorie în Micro 40”, a spus un angajat Apaterm.

Asociaţia de Mocatari

Cluburile de păcănele, aproape de faliment

Combinatul nu va da primă de Crăciun

Panică în rândul patronilor de cluburi de păcănele. Conducerea Combinatului a anunţat că anul acesta nu va da niciun leu primă de sărbători. „Suntem în pragul dezastrului, va trebui să recalibrăm aparatele să primească şi bonuri de masă”, a spus patronul clubului "Roşu şi Negru".

PăcăNea Ilie


Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citeşte şi: Care a fsot planul secret al lui Marius Stan pentru prezidenţiale

Citit 2432 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 Decembrie 2014 12:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.