Normele de acordare a TICHETELOR DE MASĂ, publicate în Monitorul Oficial
Foto: Sursa foto: radioiasi.ro

Normele de acordare a TICHETELOR DE MASĂ, publicate în Monitorul Oficial
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Normele de aplicare pentru legea de acordare a tichetelor de masă au apărut în Monitorul Oficial, norme ce ţin cont de posibilitatea acordării tichetelor de masă atât pe suport hârtie, cât şi tichete de masă acordate pe suport electronic, hotnews.ro.

Potrivit modificărilor, numărul maxim de tichete de masă acordate lunar va fi egal cu numărul de zile în care angajatul a lucrat, se arată în legea de acordare a acestor bonuri. Distribuirea tichetelor ar trebui să se facă în ultimele zece zile ale lunii, potrivit actului normativ.

Potriviti legii, nu se consideră zile lucrate perioade în care salariatul se află în concediu de odihna sau beneficiază de zile libere plătite de firmă. De asemenea, angajatul nu va mai primi tichete de masă pentru zilele în care se află în delegaţie sau primeşte diurnă.

Bonurile de masă - fie că e vorba de cele pe suport de hârtie sau electronic - se pot utiliza numai pentru achizitionarea de produse alimentare, iar comercianţii nu pot oferi rest. Tichetele de masă acordate în format electronic vor conţine, între altele, numele si prenumele salariatului, denumirea unităţii emitente, dar şi elemente de siguranţă pentru PIN, a relatat şi europafm.ro.

AICI poate fi consultat actul normativ

Citit 1829 ori Ultima modificare Vineri, 23 Ianuarie 2015 14:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.