Câţi gălăţeni s-au tratat pe BANII STATULUI în spitale din Europa, anul trecut

Câţi gălăţeni s-au tratat pe BANII STATULUI în spitale din Europa, anul trecut
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

22 de gălăţeni cu boli cardiovasculare sau cu diferite alte afecţiuni grave au mers, anul trecut, la tratament în clinici din alte ţări europene, pe banii statului. Acest lucru a fost posibil după ce pacienţii au accesat de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi formularul E112.

Pentru a beneficia de formularul E112, pacientul trebuie să fie, în primul rând, asigurat. La eliberarea acestui formular sunt necesare mai multe documente: o cerere, copie după actul de identitate, dovada calităţii de asigurat, dosarul medical (recomandare medicală, raportul întocmit de un medic dintr-un spital universitar sau judeţean, din care să rezulte diagnosticul şi faptul că serviciul medical solicitat nu poate fi efectuat în timp util în niciuna dintre unităţile sanitare din ţară), dar şi confirmarea scrisă din partea unităţii sanitare din statul membru UE sau al Spaţiului Economic European (SEE) în care se intenţionează efectuarea tratamentului.

Cel mai adesea, bolnavii din România merg la tratament în ţări precum Germania, Italia sau Franţa. Articolul 22 alin. (l) lit. (c) din Regulamentul (CEE) Nr. 1.408.171 stipulează faptul că o persoana are dreptul  să beneficieze de îngrijiri medicale în alt stat membru UE/SEE decât statul competent (de afiliere), pe cheltuiala acestuia din urmă, în cazul în care această persoană a fost autorizată de către instituţia competentă să se deplaseze în alt stat membru pentru a primi tratament medical corespunzător stării sale de sănătate.

Citiţi şi: GĂLĂŢENII cu BOLI rare au la dispoziţie 17 noi MEDICAMENTE COMPENSATE

Citit 1366 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Ianuarie 2015 17:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.