Doar o minune o mai poate salva pe Vasilica Dediu. Gălăţeanca e în COMĂ

Doar o minune o mai poate salva pe Vasilica Dediu. Gălăţeanca e în COMĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Veste tristă pentru toţi cei care sperau că starea de sănătate a Vasilicăi Dediu, studenta la Medicină căreia medicii din şase spitale s-au străduit fără succes să-i pună un diagnostic, s-ar putea îmbunătăţi. Din spusele colegilor, fata a început să se simtă brusc rău în ziua de 23 februarie, intrând mai apoi în comă. Examinarea efectuată la computerul tomograf a scos la iveală că Vasilica Dediu avea o hemoragie cerebrală. A fost transferată în aceeaşi zi la Spitalul „Bagdasar Arseni” unde, deşi a fost operată imediat, medicii au stabilit că se află în comă profundă, stadiu premergător morţii clinice.

„Lica era în prag de plecare în Turcia, unde ar fi urmat să fie tratată. Luni (23 februarie - n.r) la ora 10,00 dimineaţa eram optimişti pentru că tocmai primiserăm actele legate de starea colegei noastre de la Spitalul Fundeni. Mai mult, aveam strânşi şi banii necesari pentru tratamentul din Turcia. Doar că pe la ora 14,00 a început să se simtă rău, iar starea ei de sănătate s-a înrăutăţit rapid. Operaţia la care a fost supusă a durat în jur de două ore şi jumătate, dar Lica a rămas tot în comă profundă. În momentul de faţă respiră cu ajutorul aparatelor. Mă rog împreună cu toţi colegii ca Lica să aibă puterea să-şi revină”, a spus Irina Iordănoaia, una dintre colegele care s-a ocupat de campania începută pentru salvarea Vasilicăi.   

Vasilica Dediu era studentă în anul VI la Facultatea de Medicină când au început problemele de sănătate. În iarna lui 2014 s-a internat la Spitalul Judeţean cu câteva simptome care nu puneau mari probleme: simple dureri abdominale şi o stare generală alterată. După o intervenţie chirurgicală pentru eliminarea lichidului peritoneal şi extirparea unui chist ovarian - fără efectuarea unei biopsii -  făcută de medicii de la Spitalul Judeţean, fata a început să se simtă tot mai rău. A fost transferată la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iaşi unde s-au probat mai multe variante de diagnostic: colagenoză, boală Crohn, boala Wilson, tuberculoză intestinală. După trei săptămâni de internare, doctorii au decis transferul la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş", pentru că între timp căpătase şi o infecţie cu Clostrydium. Aici a fost suspectată de lupus, diagnostic ulterior infirmat. Alte două săptămâni de chin şi analize în van se finalizează cu un nou transfer, de data asta la "Fundeni". De la 50 de kilograme, fata a ajuns în doar câteva luni la doar 35 de kilograme.

 

Citit 4400 ori Ultima modificare Marți, 24 Februarie 2015 21:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.