Un adolescent a fost BĂTUT până a intrat în COMĂ (VIDEO)

Un adolescent a fost BĂTUT până a intrat în COMĂ (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Mama băiatului spune că tânărul a fost lovit cu biciul şi cu bâta de baseball * Partea adversă se consideră la rândul său o victimă * Poliţia a deschis deja un dosar penal


Cosmin Cazan are 16 ani şi este elev în clasa a X-a. În loc să se bucure de vacanţa de după Paşti, băiatul zace acum într-un salon al Spitalului Judeţean, în secţia Neurochirurgie. Adus luni noaptea în comă la spital, adolescentul a fost operat pe creier. După o intervenţie dificilă de câteva ore, Cosmin nu mai este acum în pericol de moarte. Mama adolescentului, Geta Cazan, povesteşte că băiatul ei a fost bătut fără un motiv aparent de un adult din satul Şerbăneşti şi de cei doi fii ai acestuia.

Legat de căruţă şi bătut cu bâtele

"Băiatul meu a venit luni după-amiază acasă de la pescuit. S-a gătit, şi-a sunat mai mulţi prieteni şi a plecat în parcul din Şerbăneşti. Acolo în parc s-au întâlnit cu un alt grup şi s-au contrazis. Ceilalţi l-au tras pe băiatul meu şi pe prietenii lui în stradă şi i-au bătut. Trei dintre ei au apucat să fugă, dar băiatul meu Cosmin şi cu prietenul lui Antonio au fost bătuţi. Pe Cosmin l-a lovit cu drugul de la căruţă, cu biciul şi cu o bâtă de baseball. L-au băgat în curte, l-au legat de căruţă şi au continuat să-l lovească. L-au legat şi cu un lanţ de gât şi au vrut să-l agaţe de cal. Am aflat despre ce a păţit abia după ce a fost adus la spital", a spus Geta Cazan.

Prietenul lui Cosmin spune că a reuşit să scape de agresori, nu înainte de a fi însă lovit cu o bâtă în cap şi în spate de mai multe ori. Familiile celor doi băieţi au depus plângere la poliţie şi vor ca agresorii să fie pedepsiţi. "Agresorul a încercat să ne convingă să nu îl denunţăm. Nu vrem să-l iertăm, mai ales că un copil a ajuns în comă la spital", a mai spus Geta Cazan.

De partea cealaltă a baricadei, mama unui dintre adolescenţii acuzaţi de agresiune spune că fiii săi sunt doar victime ale găştii lui Cosmin şi că soţul ei nu ar fi intervenit decât pentru a aplana conflictul. Joi dimineaţă, toţi cei implicaţi în scandal veniseră la Serviciul de Medicină Legală Galaţi pentru a-şi scoate certificate medico-legale.

Poliţia a deschis dosar penal

"Adolescentul a fost internat de urgenţă, în urmă cu două zile, cu un traumatism cranio-cerebral sever. Vorbim despre fracturi ale oaselor bolţii craniene. A fost necesară o intervenţie neurochirurgicală de urgenţă, deoarece prezenta un hematom extradural care îi punea viaţa în pericol”, a precizat medicul Lucica Grigorică, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi.

Poliţiştii fac în momentul de faţă cercetări pentru infracţiunea de lovire şi alte violenţe. "După eliberarea certificatelor medico-legale, va avea loc încadrarea juridică exactă a faptelor", a declarat ag. şef adj. Bogdan Cojocaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Galaţi. 


ALARMANT/ Tot mai multe tâlhării, violuri şi agresiuni pe străzile Galaţiului

Citit 4308 ori Ultima modificare Joi, 16 Aprilie 2015 20:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.