EVENIMENT CARITABIL/ Dă un leu pentru primul centru de oncologie pediatrică!

EVENIMENT CARITABIL/ Dă un leu pentru primul centru de oncologie pediatrică!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Toţi gălăţenii care vor să susţină construirea primului centru medical independent de oncologie şi hematologie pediatrică din România sunt aşteptaţi la un eveniment organizat sâmbătă, 9 mai, de la ora 8,50, în Grădina Publică. Întâlnirea este şi un bun prilej pentru a face puţină mişcare, fie că vreţi să alergaţi, să pedalaţi sau să mergeţi cu rolele. Condiţia pentru participare este să donaţi suma minimă de un leu. Evenimente similare au loc concomitent în Ploieşti, Cluj-Napoca, Braşov şi Bucureşti.

Pentru construirea primului centru medical independent de oncologie şi hematologie pediatrică din România este nevoie de suma de 80.000.000 de lei. Chiar dacă la prima vedere pare mult, pentru strângerea întregii sume ar trebui ca fiecare român să doneze câte un leu, la fiecare nouă luni. Sau patru lei în total. Organizatorii şi-au propus să strângă întreaga sumă în trei ani. Spitalul va fi deţinut şi operat de o fundaţie, în Bucureşti. "Şi, foarte important, ne dorim să construim acest centru fără a solicita sau primi vreun ban de la statul român. Adică doar din donaţii şi sponsorizări oferite de persoane fizice şi juridice private, române sau străine, din fonduri europene sau de alt gen. Dar nu bani publici româneşti. Ne dorim ca acest spital să fie construit de noi toţi pentru copiii noştri", a spus Cristi Onofrei, organizatorul evenimentului din această sâmbătă.

Spitalul va avea 50 de paturi, două săli de operaţie complet echipate, o secţie de radioterapie şi o secţie de transplant medular.

Citit 1284 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Mai 2015 16:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.