Primăria recomandă schimbarea BULETINULUI înainte să expire, pentru a evita COZILE

Primăria recomandă schimbarea BULETINULUI înainte să expire, pentru a evita COZILE
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Pentru a fi evitate cozile interminabile care se formează an de an în luna august, la Serviciului Local de Evidenţa Populaţiei Galaţi, lună în care vin şi gălăţenii de peste hotare să-şi schimbe buletinele, Primăria Galaţi recomandă ca persoanele care au documentele de identitate în ultimele trei luni de valabilitate să le schimbe înainte de expirare. „Potrivit legii, preschimbarea cărţii de identitate se poate solicita şi cu trei luni înainte de expirarea valabilităţii administrative a documentului”, arată un comunicat al Primăriei Galaţi.

În acest sens, municipalitatea recomandă părinţilor care au copii care împlinesc vârsta legală pentru prima carte de identitate să nu depăşească data la care aceştia împlinesc efectiv vârsta de 14 ani pentru a solicita cartea de identitate pentru copil.

Conform bazei de date a Serviciului Local de Evidenţa Populaţiei Galaţi, 5.388 de persoane vor avea nevoie de acte de identitate noi, în perioada iunie – august 2015, pe motiv de expirare a valabilităţii administrative a cărţilor de identitate actuale.

Programul de lucru cu publicul al Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţa Persoanelor Galaţi este luni, marţi şi joi, între orele 8,30 şi 16,30 primiri şi eliberări documente, miercuri, între orele 10,30 şi 18,30, primiri documente, şi între 8,30 şi 18,30, eliberări documente, iar vineri, între orele 8,30 şi 12,00, primiri documente, şi între 8,30 şi 16,00, eliberări documente.

Citit 5991 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Iunie 2015 16:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.