Mărturii dintr-o vacanţă de neuitat. Bucurie şi speranţă, în taberele Fundaţiei "Inimă de Copil"

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Nu mai puţin de 115 copii din Galaţi, Tecuci şi Vrancea au avut, datorită Fundaţiei Inimă de Copil, şansa unei vacanţe la mare


"Anul trecut, am văzut pentru prima oară marea, m-am jucat în nisip şi am cules scoici. Nu mai ieşisem din sat până atunci, pentru că părinţii mei nu au posibilităţi. Nici nu vă imaginaţi cât mă bucur că am reuşit să merg şi anul acesta! Am învăţat cât am putut de bine...", mărturiseşte Alina, în vârstă de zece ani.

Alina este unul dintre cei 115 copii, care, graţie Fundaţiei "Inimă de Copil", au avut şansa de a merge în tabără la mare. În perioada 26 iunie - 9 august, în staţiunea Eforie Sud, a avut loc cea de-a 14-a ediţie a programului de tabere organizate anual de fundaţie, pentru copii în risc de abandon şcolar, provenind din medii socio-economice dificile, copii cu dizabilităţi şi copii cu rezultate şcolare deosebite, din programul ”Un sat, un copil!”.

"Cele şase serii de copii, cu vârste cuprinse între 6 şi 16 ani, desfăşurate cu ajutorul donatorilor, sponsorilor şi voluntarilor noştri, au trăit experienţe inedite. Ediţia de anul acesta a fost una specială, în care toţi copiii au mers la Delfinariu, AquaMagic Mamaia şi AquaPark Eforie Nord, iar seria copiilor bursieri a avut şi un invitat surpriză, pe doamna Veronica Soare, cu care aceştia şi-au făcut propriile caleidoscoape", ne-a transmis Fundaţia "Inimă de Copil".

Cel mai mult mi-a plăcut că dormeam în pat

Iată şi câteva impresii ale copiilor, după tabăra de la mare:

"Mi-a plăcut culoarea cerului la mare. Am auzit alţi copii mai mari care povesteau cum e vara la mare şi îmi doream şi eu să merg. Acum doi ani am învăţat să înot şi să construiesc castele de nisip. Nu am să uit niciodată valurile şi sunetul lor ...", spune Matei, 12 ani.

"La finalul zilelor de tabără, care au fost pline de bucurie şi joacă, cel mai mult mi-a plăcut că dormeam într-un pat... moale, alături de sora mea", a spus Eliza, 11 ani.

"Nu îmi venea să cred că eu singur mi-am făcut un caleidoscop", spune Andrei, 14 ani.

"Cel mai mult mi-a plăcut în parcul de distracţii. Cred că aş putea trăi acolo!", a fost părerea lui Alex, 10 ani.

Programul de tabere, unul dintre cele mai speciale ale Fundaţiei "Inimă de Copil", îşi doreşte să susţină şi să le ofere experienţe noi copiilor, să le faciliteze accesul la educaţie nonformală, pentru a le creşte calitatea vieţii şi pentru a aduce zâmbete largi în sufletul şi pe chipul celor care beneficiază de el.

Fundaţia "Inimă de Copil" le mulţumeşte tuturor celor care au sprijinit-o în organizare!

Citit 1290 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.