PAMFLET | Ionuţ Pucheanu face, de fapt, o investiţie. Au găsit comoara din Falezogaură

PAMFLET | Ionuţ Pucheanu face, de fapt, o investiţie. Au găsit comoara din Falezogaură
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Pentru că nimeni nu ştie de ce noua conducere a Primăriei a decis să reia lucrările de la Falezogaură, nu putem decât să ne dăm cu părerea. Rubrica Pamflet vă propune câteva variante de lucru.

Pucheanu caută banii băgaţi de Nicolae şi Stan

Prima variantă e că Ionuţ Pucheanu vrea să dezgroape o comoară. Este vorba despre banii pe care precedenţii primari ai Galaţiului i-au băgat în această groapă. Deşi nu există cifre exacte, se poate estima că Dumitru Nicolae şi Marius Stan au băgat cam un milion de euro acolo. „Pucheanu a auzit de la oamenii pe care i-a găsit în Primărie că cei doi care au condus Galaţiul înaintea lui au ascuns nişte bani într-un loc secret, într-o groapă din Galaţi. Toate indiciile duc către Falezogaură, aşa că omul vrea să fie cel care dezgroapă comoara lui Nicolae & Stan”, susţine o sursă din cadrul municipalităţii gălăţene. Aşadar, cei aproximativ 850.000 de euro pe care Pucheanu este dispus să cheltuiască la Elice nu sunt bani aruncaţi în vânt, ci o investiţie. „Omul bagă 850.000 de euro şi speră să scoată un milion de acolo. Practic, dacă toate calculele lui se adeveresc, Primăria Galaţi va face un profit de 150.000 de euro”, a mai spus sursa citată.

În groapă se ascunde un Pukeanchu

Mereu în pas cu vremurile, primarul Ionuţ Pucheanu vrea să demonstreze că trăieşte în aceleaşi timpuri cu mai tinerii locuitori ai Galaţiului, aşa că s-a apucat să joace Pokemon Go. Persoane din anturajul primarului susţin că acesta ar fi descoperit cel mai valoros pokemon chiar în Falezogaură, numai că nu poate să-l captureze de pe asfalt. „De aia e valoros, că nu e la îndemâna oricui. E un pokemon de pământ, e băgat adânc. Ce şi-a zis Pucheanu? Dacă tot are la dispoziţie bugetul oraşului pe mână, ar putea să profite şi să îşi tragă el pokemonul. În plus, după ce-l capturează pe Pikachu, primarul ionuţ Pukeanchu intenţionează să astupe repede groapa ca să nu împartă cu nimeni pokemonul”, a explicat un apropiat al edilului din Galaţi.

L-a luat entuziasmul deszăpezirii

O a treia variantă e că Ionuţ Pucheanu a fost atât de încântat de succesul deszăpezirii încât vrea să continue chiar şi după dispariţia zăpezii de pe străzi. „Unele utilaje au lucrat atât de intens încât au scos şi asfaltul de pe anumite porţiuni. S-a întâmplat chiar în zonă la Elice. Acol mi-am dat seama că dacă mai trimit de cinci, şase ori utilajele în zonă ajung la zece metri sub asfalt. De ce să nu profităm de situaţie şi să facem şi Falezogaura cu ocazia asta. Practic, cheltuielile cu decopertarea sunt acoperite din banii de la deszăpezire, deci facem economie. În plus, mi-a promis Viorel Ştefan de la Finanţe că în cei patru ani de mandat îmi face toate poftele”, a explicat Ionuţ Pucheanu.

(Ionuţ Pukeanchu)

Pamflet în versuri (parodie după Luceafărul, de Mihai Eminescu)

La lopată

A fost odată ca-n poveşti

A fost ca niciodată

Din rude mari, gospodăreşti

O piţi blondă toată.

Şi era una la părinţi

Independentă, fata
Crescută cu cheia de gât

Făcuse chiar şi-armata.

Prin umbra tristului subsol

Ea pasul şi-l îndreaptă

Chiar lângă scară, unde-n colţ

Lopata o aşteaptă.

Privind în zare cum cădea

Ninsoarea cu toptanul,

Se-nfipse straşnic în omăt

Să-şi cureţe Loganul.

Şi azi aşa, şi mâine-aşa

Curând, dorinţa-i gata:

"S-a terminat, îmi iau bărbat

Să-mi mânuie lopata!"

(Independenţa Vaillant)

Galaţiul în imagini

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului

Mihai Eminescu, supărat că ziua lui a devenit ziua mâinii muzei

Viorel Ştefan, despre relaţia cu premierul din umbră

Reviriment | Bacalbaşa revine la Galaţi pe 10 martie

Plecat la Bucureşti să ne reprezinte în Parlament în următorii patru ani, Nicolae Bacalbaşa nu va sta mult departe de oraş. El va reveni în Galaţi pe 10 martie pentru un concert extraordinar de Ziua Femeii. Spectacolul va avea loc la Sala Sporturilor, însă Bacalbaşa nu va concerta cu numele său, ci sub pseudonim: Richard Spiderman.

Sursa foto: Antena 1

„Sper să nu mă recunoască nimeni, ca să nu arunce spectatorii cu ouă şi cu roşii pe scenă”, a spus fostul preşedinte CJ, Nicolae Bacalbaşa.

(D.J. Baca)

Minune | De două ori mai multe locuri de parcare

Numărul de locuri de parcare s-a dublat în Galaţi în urma zăpezilor căzute în ultima săptămână. Cel puţin aşa demonstrează un calcul simplu. „Fiecare gălăţean se laudă că a deszăpezit cel puţin două locuri de parcare. Locuri pe care altcineva le-a ocupat ulterior. Păi dacă e aşa înseamnă că în acest moment capacitatea Galaţiului în ce priveşte locurile de parcare este cel puţin dublă, nu?”, a concluzionat un expert din cadrul Gospodărire Urbană. Acesta este decis ca, în perioada următoare, să facă un recensământ al locurilor de parcare din Galaţi ca să închidă astfel gura celor care acuză lipsa spaţiilor de parcat maşini. „Recensământul se va face pe Facebook, acolo unde fiecare cetăţean este rugat să spună câte locuri de parcare a deszăpezit. Nu numărăm noi, ci doar punem la dispoziţie platforma în care oamenii să numere singuri locurile. Să vedem după aceea dacă se mai plânge cineva că nu are unde să îşi lase maşina”, a mai spus expertul de la Gospodărire Urbană.

(Urban Zăpăcescu)


Precizare
Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

CLICK AICI pentru a CITI MAI MULTE din categoria PAMFLET

Citit 4995 ori Ultima modificare Duminică, 15 Ianuarie 2017 23:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.