Glorii ale fotbalului românesc vin la Galaţi. Campionii din Oţel, eveniment de mare amploare

Glorii ale fotbalului românesc vin la Galaţi. Campionii din Oţel, eveniment de mare amploare
În imagine, Daniel Florea, alături de Tibi Selymeș și promotorul evenimentului, Adrian Troscenco
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Daniel Florea, fostul jucător şi antrenor de la Oţelul Galaţi, are invitaţi de marcă la evenimentul festiv prin care doreşte să-şi marcheze public retragerea din activitatea de jucător. Sărbătoarea fotbalistică va avea loc la Galaţi, în Sala Sporturilor "Dunărea", sâmbătă, de la ora 13,00.

Ajuns la 42 de ani, Daniel Florea n-a avut parte până acum de o festivitatea de retragere din activitatea de fotbalist şi a ţinut să-şi organizeze un astfel de eveniment la Galaţi, în oraşul unde s-a lansat în fotbalul de mare performanţă. Sâmbătă, de la ora 13.00, are ca invitaţi la Sala "Dunărea" nume sonore ale fotbalului românesc, de la foşti coechipieri la Oţelul şi Dinamo până la cei care i-au fost adversari în derbiurile de acum câţiva ani: Prunea, Mihali, Selymeş, Mihalcea, Contra, Mutu, Aliuţă, Falemi, Miu, Mozacu, Ciocoiu, Iencsi, Bolohan, Ţîră, Dănuţ Lupu, Florin Cernat, antrenorul Mihai Stoichiţă (acum director tehnic al FRF) şi mulţi alţii.

Va fi un turneu cu participarea a şase echipe, cele ale foştilor jucători de la Oţelul, Steaua, Dinamo şi Rapid, alături de echipa naţională de fotbal a artiştilor şi cea a jurnaliştilor. "După ce te laşi, când toţi colegii se împrăştie fiecare prin oraşele lor, aceste reîntâlniri înseamnă enorm, sunt momente de bucurie incredibilă, cu farmecul poveştilor şi amintirilor. Vreau să împart această bucurie cu cât mai mulţi dintre jucătorii generaţiei mele şi nu numai, dar şi cu publicul din Galaţi, oraşul care m-a adoptat şi unde am început fotbalul de mare performanţă", a mărturisit Daniel Florea.

Florin Prunea, pe care "Florică" l-a avut coechipier la Dinamo, a spus şi el că speră să trăiască câteva ore frumoase alături de un public numeros. "Începe evenimentul cu Steaua - Dinamo? Aoleu, exact ce mi-a recomandat doctorul. Sunt foarte frumoase aceste momente, când ne reîntâlnim. Sper ca lumea să vină la acest eveniment, pentru că vor fi fotbalişti care au adus glorie fotbalului românesc şi sunt convins că vor fi câteva ore foarte plăcute pentru toată lumea", a spus fostul portar al echipei naţionale, la Digi24 Galaţi.

Prunea a vorbit şi despre o parte din amintirile legate de Galaţi, din perioada când juca, ca şi despre situaţia actuală şi viitorul Oţelului: "Nu am cum să uit acel stadion, cu publicul aproape de teren, ce punea o presiune atât de puternică, încât erai bucuros când plecai cu un punct de acolo. Oţelul este clar că trebuie să revină foarte repede acolo unde îi este locul, pentru că reprezintă un club şi un oraş de mare tradiţie în fotbalul românesc, cu oameni care se pricep şi public exigent. Văd că lucrurile se aşează bine acolo".

Vine şi campionul Dorinel Munteanu

Printre cei care şi-au confirmat prezenţa se află şi Dorinel Munteanu, antrenorul campion al României în 2011 cu Oţelul. Cu această ocazie, a dezvăluit că vara trecută, a fost pe punctul de a reveni ca antrenor la Oţelul. "Au fost discuţii, dar nu s-au concretizat. Acum mă pregătesc, trebuie să fiu în formă sâmbătă. Am mai şi slăbit, sunt cam cum mă ştie lumea de când am luat campionatul. Abia aştept să-mi revăd foştii colegii şi mă reîntâlnesc cu publicul gălăţean", a spus antrenorul care a făcut istorie la Galaţi.

Citit 4252 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Ianuarie 2018 16:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.