Turneu de juniori U18 cum n-a mai văzut Galaţiul

Turneu de juniori U18 cum n-a mai văzut Galaţiul
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Astăzi începe turneul al patrulea, ultimul, al competiţiei internaţionale "Carpathian Junior Hockey League" (CJHL) pentru juniori Under 18. Acesta este turneul intercluburi de cel mai înalt nivel la juniori găzduit vreodată de Patinoarul "Dunărea", la care participă formaţii din Ucraina, Polonia, Slovacia, România şi, cu statut de invitat, din SUA.

La turneul eveniment de la Galaţi vor evolua două echipe ucrainiene, HK Halycké Levy Novojavorivsk şi Sdyusshor Harkov, slovacii de la MSKM Trebisov, polonezii de la Niedzwiadki Sanok, gălăţenii de la "Gladiators" Dunărea şi, în afara competiţiei, americanii de la East Coast Spartans Boston.

În schimb, vor lipsi echipa slovacă HK Mládež Michalovce, prima clasată în acest moment, şi cea cehă Brumov-Bylnice. Ambele sunt angrenate în faza finală a campionatelor naţionale şi nu au găsit înţelegere pentru a-şi amâna meciurile din competiţiile interne. Deocamdată, nu s-a stabilit când şi unde vor fi reprogramate partidele pe care acestea urmau să le dispute la Galaţi.

Cristi Munteanu, antrenorul echipei gălăţene, asigură publicul că va avea ce vedea, hochei de nivel înalt pentru această categorie de vârstă. "Cred că este o premieră pentru România un turneu de juniori la acest nivel. Au mai fost pe vremurile când exista "Cupa Prietenia", dar nu la Galaţi, iar atunci era vorba de echipe naţionale, acum este intercluburi. Dacă vom depăşi tracul generat de faptul că jucăm sub privirile alor noştri, putem câştiga în faţa oricui, cu excepţia celor de la Novojavorivsk, care sunt peste celelalte ca valoare", a spus Munteanu.

Tehnicianul gălăţean a explicat şi cum s-a ajuns la venirea în Galaţi a echipei americane. "Clubul din Boston intenţionează să înfiinţeze în Polonia, la Cracovia, o academie de hochei pentru juniorii talentaţi din centrul şi estul Europei. Astfel, este posibil ca din ediţia următoare chiar să fie participanţi în CJHL, la fel ca toate celelalte echipe. Există intenţia ca ultimul turneu din ediţia următoare să-l găzduiască ei, în Statele Unite, pe cheltuiala lor în totalitate, ceea ce ar fi o motivaţie şi o experienţă deosebită pentru sportivii noştri", a precizat Cristi Munteanu.

Pe parcursul turneului, se va derula şi o acţiune caritabilă, publicul fiind invitat să doneze dulciuri şi jucării, care să vor fi oferite copiilor din centrele de plasament cu ocazia apropiatelor Sărbători Pascale.

Programul meciurilor

Turneul va începe în această seară, cu meciurile Trebisov - Sdyusshor Harkov (ora 17.00) şi Gladiators Dunărea Galaţi - HK Halycké Levy (18.30). Vineri, se va juca astfel: ora 9.00 Trebisov - Niedzwiadki Sanok, 10.20 EC Spartans Boston - Novojavorivsk (teoretic, cel mai atractiv joc al turneului), 11,40 Harkov - Gladiators Dunărea, 14,00 Niedzwiadki Sanok - Spartans, 15,20 Novojavorivsk - Trebisov, 16,40 Gladiators Dunărea Galati - EC Spartans şi de la 18,00 Harkov - Niedzwiadki Sanok.

Sâmbătă, startul se dă la 08,30 cu meciul Levy Novojavorivsk - Harkov, apoi se va juca astfel: 09,50 EC Spartans - Trebisov, 11,10 Gladiators Dunărea - Niedzwiadki Sanok, 13,30 Harkov - Spartans, 14,50 Trebisov - Gladiators Dunărea şi de la 16,10 Niedzwiadki Sanok - Novojavorivsk. De la 17.30 şi 18.50, vor avea loc cele două sferturi de finală (primele două clasate intră direct în semifinale).

Duminică, de la 8.00 şi 9.20, sunt semifinalele, apoi urmând jocurile de clasament: 10,40 locurile 5-6, de la 12.00 pentru locurile 3-4, iar de la 13.20 - finala. Festivitatea de premiere este programată la ora 14.40.

Citit 2259 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Martie 2018 18:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.