Întoarcerea unui gălăţean din lotul campion, la OȚELUL

Întoarcerea unui gălăţean din lotul campion, la OȚELUL
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Cei din conducerea SC Oţelul se află în căutarea unor soluţii cât mai bune pentru întărirea lotului, iar una dintre ele, foarte aproape de concretizare, este un mijlocaş gălăţean experimentat, cu peste 120 de jocuri în prima ligă, inclusiv pentru Oţelul.

În special la capitolul mijlocaşi, noua conducere a clubului doreşte aducerea unor jucători cu multă experienţă în eşaloanele superioare, iar cea mai probabilă achiziţie care să se încadreze în aceste coordonate este de fapt o revenire la Oţelul, cea a mijlocaşul central gălăţean Ciprian Milea.

Sezonul trecut, acesta a evoluat în eşalonul secund, la Ştiinţa Miroslava, echipă care a retrogradat în Liga a III-a şi cu care mai are contract încă un an şi speră să ajungă la o reziliere pe cale amiabilă. "Am discutat cu cei de la Miroslava, le-am comunicat că mi-aş dori să plec, că vreau să mă întorc acasă şi mi s-a răspuns că se va rezolva. Până la sfârşitul săptămânii, sper să rezolv cu documentele, iar de luni să pot începe antrenamentele la Oţelul", ne-a mărturisit Ciprian Milea.

Mijlocaşul în vârstă de 34 de ani a mai fost la Oţelul în două rânduri. A făcut parte din lotul care a câştigat titlul de campioană în 2011, apoi a jucat în prima ligă pentru Petrolul şi Politehnica Iaşi. A revenit la Galaţi şi a jucat la Oţelul în 34 de partide din Liga I (sezoanele 2013-2014 şi 2014-2015), marcând şi un gol, la egalul din deplasare (scor 2-2) cu FCSB. Apoi a mai jucat la Farul, Metalosport şi, înainte de Miroslava, o scurtă perioadă la SSC Farul.

De asemenea, atenţia este îndreptată şi spre juniori care să poată juca în prima echipa, să se încadreze în regula obligativităţii a doi jucători sub 20 de ani în echipă, astfel că în cantonamentul Oţelului de la Târlungeni se află în probe Alexandru Cîmpanu, junior venit de la echipa secundă a celor de la Concordia Chiajna.

Federaţia Română de Fotbal a oficializat, la sfârşitul săptămânii trecute, noile reguli pentru echipele din Liga a III-a în privinţa tinerilor jucători pe care trebuie să-i folosească obligatoriu. Dacă în sezonul trecut era impusă folosirea a trei jucători sub 19 ani, acum e prevăzut în regulament ca echipele din cel de-al treilea eşalon să utilizeze pe toată durata unui meci cel puţin doi jucători sub 20 de ani şi unul sub 21 de ani.

În acest moment, Oţelul îi are în lot la categoria "sub 20 de ani" pe portarul Adelin Iliescu, mijlocaşii Andrei Bordieanu şi Andrei Munteanu. La "sub 21" sunt portarul Udeanu, fundaşii stânga Manău şi Sevastian şi mijlocaşii Chiriac şi Crihană.

Amical anulat de ploaie

În stagiul de pregătire de la Tărlungeni, Oţelul avea programat pentru aseară un meci amical, cu Precizia Săcele, însă s-a renunţat la acest joc, din cauza ploilor abundente din zona care au făcut ca terenul din Săcele să fie într-o stare cu risc de accidentări. Antrenorul Stelian Bordieanu a înlocuit acest meci cu disputarea unui joc-şcoală, cu lotul împărţit în două echipe.

Cantonamentul se va încheia vineri, 27 iulie.

 

Citit 5330 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Iulie 2018 21:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.