Fără Gloria Buzău şi Miercurea Ciuc, se conturează o serie accesibilă pentru OȚELUL

Fără Gloria Buzău şi Miercurea Ciuc, se conturează o serie accesibilă pentru OȚELUL
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Dacă la sfârşitul săptămâni trecute toate informaţiile dinspre FRF anunţau un adversar foarte puternic pentru Oţelul în lupta pentru promovare din Liga a III-a, pe SCM Gloria Buzău, acum situaţia s-a schimbat.

Mai multe surse, foarte bine informate, ne spuneau spre sfârşitul săptămânii trecute că cele trei echipe buzoiene din Liga a III-a vor fi repartizate în serie cu Oţelul. Această variantă nu suna bine deloc, pentru că SCM Gloria Buzău are şi ea ca ţintă urcarea imediată în Liga a II-a, având o susţinere foarte puternică de la autorităţile locale, iar faptul că celebrul Bodescu, secretarul general adjunct al FRF, este buzoian…

Una dintre confirmările acestei variante a venit din partea lui Liviu Ciubotariu, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Galaţi. "Din ce știu eu, se va schimba și componenţa seriilor. Vor veni în Seria I, cea a Oţelului, echipele din Buzău, Metalul, CSM Râmnicu Sărat și noua echipă SCM Gloria Buzău, care este echipa orașului, județului, susținută fantastic acolo", spunea Ciubotariu, la emisiunea Lider Sportiv, de la Pro FM Lider FM.

Este foarte posibil ca mutările din conducere şi felul în care se derulează campania de transferuri de la Oţelul să-i fi speriat pe influenţii susţinători ai SCM Gloria Buzău, pentru că ieri sursele noastre, inclusiv din zona fotbalului buzoian, ne informau că situaţia s-a schimbat. "SCM Gloria Buzău va fi în Seria a II-a, iar Ciucul rămâne ca şi mutată în Seria a V-a. Cu Oţelul în serie este foarte posibil să fie o singură echipă din Buzău, Metalul", ne spunea una din aceste surse.

Ca noutate, pe lângă "plecarea" celor din M. Ciuc din C1, ar fi echipele satelit ale cluburilor din prima ligă, FC Botoşani şi Politehnica Iaşi, care au depus cereri de înscriere în Liga a III-a. Acelaşi lucru l-a făcut şi CSM Paşcani, deşi retrogradată din al treilea eşalon la finalul sezonului precedente, sperând că vor rămâne locruri libere prin anumite retrageri, cum este cazul celor de la Gaus Bacău, echipă promovată în urma barajului şi care nu s-a înscris.

Astfel, foarte probabil, Oţelul va fi într-o serie cu 16 echipe, alături de: Ştiinţa Miroslava, Foresta Suceava (retrogradate din Liga a II-a), CSM Roman, Bucovina Rădăuţi, AFC Hărman, Sporting Lieşti, Olimpic Râşnov, CSM Focşani, Sănătatea Dărăbani, CSM Paşcani sau Metalul Buzău, nou-promovatele AS SR (Steagul Roşu) Braşov, ACSM Ceahlăul P. Neamţ, Şomuz Fălticeni, plus FC Botoşani II şi Politehnica Iaşi II.

Campionatul Ligii a III-a va începe pe 24 august.

Citit 6230 ori Ultima modificare Joi, 26 Iulie 2018 16:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.