Fetele de la SC Oțelul, pe podiumul turului

Fetele de la SC Oțelul, pe podiumul turului
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Din turul campionatului feminin de fotbal, fosta echipă FC Universitatea evoluează sub o nouă denumire - SC Oțelul. Acest lucru s-a petrecut în urma unui parteneriat cu puternicul club fanion din Galați

Echipa evoluează în eșalonul al doilea, Seria I, care cuprinde zece echipe. Gălățencele au încheiat cu bine prima parte a sezonului, cu o clasare pe podium. Echipa este condusă de Gabriel Călinescu, ajutat de Gheorghe Cucu. În cele nouă meciuri din tur, gălăţencele au obținut șapte victorii şi au suferit două înfrângeri. Astfel, au acumulat în total 21 de puncte și un golaveraj superior: 32-15.

Primele poziții ale clasamentului seriei arată astfel: 1. Vulpițele Galbene Roman 24 puncte, 2. Vasas Femina Odorheiu Secuiesc 22 p, 3-4. Liceenii Topolog și SC Oțelul Galaţi - câte 21 de puncte.

Bilanțul favorabil din acest final de an 2023 se datorează și experienței acumulate de gălățence în cele două sezoane petrecute în primul eșalon. Chiar dacă a mai suportat unele schimbări, lotul și-a menținut omogenitatea, atât de necesară în cadrul unei competiții.

Debut ezitant de campionat

Gălățencele și-au trecut în cont câteva rezultate care și-au pus amprenta pe evoluția generală. Le-au învins pe cele de la Topolog, 1-0, chiar pe terenul lor, importantă fiind și victoria din deplasarea în Vrancea, 2-1 cu Estera Țifești. Se remarcă și succesul de pe teren propriu, cu un scor categoric, 9-0 cu Poli Iași - care a contribuit efectiv la ”rotunjirea” golaverajului.

Dar nu totul s-a petrecut la superlativ, pentru că începutul n-a fost deloc strălucit. Primele două etape le-au adus gălățencelor două înfrângeri, care, din fericire, s-a dovedit că au avut și un efect benefic: 1-4 cu Vulpițele, dar în special 2-6 cu Femina. Aceste înfrângeri le-au ambiționat pe fetele de la SC Oțelul, dovadă fiind și rezultatele ulterioare - șapte victorii.

Lotul echipei gălăţene este alcătuit din 25 de fete, în majoritate junioare ori apropiate de o astfel de categorie de vârstă, alături de câteva senioare cu mare experiență competițională: Georgiana Bobocea, Maria Tălpău, Issabelle Bengescu - Daniela Dumitru, Alina Cimpoieș, Beatrice Ghibrigiu, Elena Ivan, Petruța Corf, Andreea Surcică, Alexia Sandu, Deea Crăciun, Mihaela Bocăneală, Adelina Crăciun, Alexia Dică, Denisa Stoica, Denisa Petean, Diana Drosu, Lavinia Bot, Diana Stoian, Diandra Sandu, Alexandra Hilohe, Ioana Stoica, Georgiana Munteanu, Lavinia Nica și Ioana Sfetcu.

Evidențieri individuale

Deși jocul de fotbal este unul colectiv, pentru a evidenția inspirația și apetitul pentru gol, inserăm numele realizatoarelor celor 32 de goluri: Ioana Sfetcu (13 goluri), Georgiana Munteanu (8), Alina Cimpoieș (3), Andreea Surcică, Lavinia Bot și Diandra Sandu (câte două), în timp ce Alexia Dică și Diana Drosu au avut câte o reușită.

Citit 1640 ori Ultima modificare Marți, 09 Ianuarie 2024 13:40

2 comentarii

  • postat de hai otelul
    Miercuri, 10 Ianuarie 2024 12:48
    128.127.117.***
    dl. gheorghe cucu, sportiv, portar din legendele fotbalului galatean...hai otelul.
    0
    2
  • postat de mai bine liga 2 de fete s-ar numii liga vulpitelor. la handbal e liga florilor, zimbrilor. la rugby a stejarilor....
    Miercuri, 10 Ianuarie 2024 12:42
    128.127.117.***
    sint frumoase in tricoul otelului. joaca si bine, cinste lor. ele sint vulpitele alb,rosu, albastru....
    0
    2

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.