Oțelul ne-a mai făcut încă o dată fericiți

Oțelul ne-a mai făcut încă o dată fericiți
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Echipa gălățeană a reușit să ne țină cu sufletul la gură, joi seară, în sferturile de finală ale ”Cupei României”, cu o victorie de răsunet, cu CSU Craiova, scor 1-0 (după prelungiri).

Oțelul a demonstrat încă o dată că întreaga comunitate gălățeană are motive de mândrie când vine vorba de fotbal. În sferturile ”Cupei României”, pe terenul celor de la CSU Craiova (locul 2 în campionat), echipa lui Dorinel Munteanu a dominat partida ca și cum ar fi jucat acasă. Chiar dacă diferența de buget este net favorabilă oltenilor, ”vioara întâi” pe teren a fost echipa roș-alb-albastră.

Calificarea a venit după foarte mult suspans și tensiune în sufletele gălățenilor care-și priveau de la televizor echipa favorită. Jocul bun n-a putut fi concretizat în primele 90 de minute, iar după 0-0 în timpul regulamentar s-a trecut la reprizele de prelungiri.

Cu pregătirea fizică bine pusă la punct, Oțelul a putut face diferența încă o dată în fața unui adversar superior doar pe hârtie

Lameira (min. 114) a marcat din centrarea excelentă a lui Adăscăliței (fotbalist aflat încă din liga a treia la echipă), după o fază lucrată ca la carte de întregul colectiv din teren.

La finalul partidei, extrem de fericit, antrenorul Dorinel Munteanu și-a felicitat echipa pentru evoluția fără eroare. „Diferența s-a făcut pe teren. Jucătorii noștri au înțeles foarte bine ce au de făcut. Am întâlnit o echipă bună, cu jucători valoroși. Astăzi am avut mai multe motive de bucurie, în primul rând că ne-am calificat, apoi jocul echipei, respectarea sarcinilor pe care le-am transmis jucătorilor. Nu este ușor să joci cu o echipă care îi are pe Ivan, Mitriță sau Baiaram. Nu le-am dat nicio șansă. Cred că victoria este meritată, chiar dacă am jucat 120 de minute. Am avut multe ocazii, în timp ce craiovenii au avut foarte puține. Ne-am calificat pe merit. Acum ne gândim la jocul cu Dinamo de luni. Preocuparea mea este să-și revină băieții. Ne vom recupera foarte bine, dar încărcătura fizică a fost făcută la munte, unde băieții au răspuns foarte bine, a spus Munti.

Doi pași până la trofeu

Calificarea în semifinalele ”Cupei României” o plasează acum pe Oțelul ca fiind una dintre favorite la câștigarea trofeului, chiar dacă este o echipă care acum două sezoane pornea proiectul lui Dorinel Munteanu tocmai din întunecata ligă a treia.

În semifinale, pe 17 aprilie, se va juca Oțelul – ”U” Cluj, la Galați, într-un singur meci eliminatoriu

În cealaltă semifinală se întâlnesc Corvinul – FC Voluntari, de unde s-ar alege adversarul din finală. Ultimul act al ”Cupei României” este programat pe 15 mai, data la care Oțelul a celebrat în 2011 cel mai important trofeu din istoria sa: titlul de campioană în Liga 1. Finala se va juca la Sibiu, iar dacă Oțelul va reuși să se califice, ar fi pentru a doua oară când și-ar trece o astfel de performanță în palmares. Echipa gălățeană a mai jucat în finala ”Cupei României” în 2004 (antrenor Sorin Cârțu), când pierdea cu 0 - 2 în fața lui Dinamo.

Câștigătoarea Cupei va fi recompensată cu participarea în Europa League, a doua cea mai importantă competiție europeană. Următoarea întâlnire a suporterilor cu favoriții este chiar luni, 8 aprilie, de la ora 20,30, când la Galați se va juca Oțelul – Dinamo, în faza de play-out din Superligă.

Citit 2883 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 Aprilie 2024 01:59

4 comentarii

  • postat de nicu
    Luni, 08 Aprilie 2024 10:28
    86.121.113.***
    De oriunde ar fi ofertele pentru Dorinel consider ca atmosfera,credibilitata si putere de decizie ca la Galati nu va avea nicaieri. Pot fi oferte financiare mai bune dar puterea de decizie nu ar fi aceiasi. La Galati Dorinel este ANTRENOR. El decide TOT CE SE INTIMPLA LA ECHIPA. FELICITARI!
    0
    2
  • postat de MIMI
    Sâmbătă, 06 Aprilie 2024 19:18
    86.124.200.***
    Felicitări și multă iubire primiți de la TOȚI Gălățenii! HAI DORINEL, HAI OȚELUL!
    2
    24
  • postat de JOHN
    Sâmbătă, 06 Aprilie 2024 12:15
    86.124.200.***
    FELICITĂM PE DORINEL DAR ȘI PE BĂIEȚII CARE AU LUPTAT FANTASTIC! O singură echipă era pe teren-OȚELUL! Păcat că ne-a furat arbitrul un 11 metri -hoți ca de obicei! HAI DORINEL,HAI OȚELUL!
    1
    23
  • postat de me
    Sâmbătă, 06 Aprilie 2024 08:15
    86.124.200.***
    banc oltenesc : știi Bancu, cu Otelul ? - uliuu muica, uliuu....
    1
    24

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro