UPDATE Războiul continuă! Municipalitatea şi-a dat jos bannerele de la stadionul Oţelul
Foto: Foto: Sorin Pană

UPDATE Războiul continuă! Municipalitatea şi-a dat jos bannerele de la stadionul Oţelul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Oţelul este pe punctul de rămâne fără nici un sprijin de la autoritatea locală * În speranţa că tensiunile vor fi eliminate repede, conducerea clubului încearcă să-l convingă pe Grgioraş să revină la echipa


 

Disputa dintre patronul FC Oţelul, Dan Grigore Adamescu, şi fostul director general al clubului, actualul primar al Galaţiului, Marius Stan, şi-a consumat astăzi un nou episod. Cele trei bannere imense de la tribuna a doua a stadionul Oţelului, care reprezentau municipalitatea - sigla oraşului pusă lângă cea a clubului, „Primăria Municipiului Galaţi” şi „Consiliul Local Galaţi” - au fost date jos. „Ni s-a transmis că primarul Marius Stan doreşte să delimiteze municipalitatea de activitatea clubului”, a explicat Dănuţ Lungu, ofiţer de presă al FC Oţelul.

Astfel, Marius Stan a trecut la fapte, după ce anunţase încă de săptămâna trecută, printr-o scrisoare deschisă către suporterii echipei, că este posibil să retragă sprijinul municipalităţii faţă de club. „Doresc să-i propun oraşului o analiză serioasă privind continuarea sprijinului către club şi să mă delimitez categoric de ceea ce cred că poate fi o subjugare a intereselor sportive celor financiare”, spunea Stan în acel comunicat.

Consiliul Local alocase pentru Oţelul suma de 500.000 de euro din bugetul pe acest an şi se dorea o suplimentare la rectificarea din vară. În noile condiţii, este foarte posibil să fie supusă votului consilierilor locali, anularea acestei finanţări.

Încă se speră la întoarcere lui Grig

Chiar şi în această situaţie, directorul general Narcis Răducan va încerca să-l convingă pe antrenorul Petre Grigoraş să revină la echipă. „La nivelul băncii tehnice este posibil orice, ne dorim şi încercăm să-l convingem pe Grig să revină. Dacă nu vom avea succes, vom căuta să găsim repede altă soluţie. În ceea ce priveşte situaţia clubului, am încredere că se va ajunge totuşi la un numitor comun şi să continuăm ce am început”, a declarat Narcis Răducan.

Şeful LPF  arată cu degetul spre Adamescu

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a catalogat drept "gravă" situaţia clubului Oţelul Galaţi şi a afirmat că speră ca problemele de la acest club să se rezolve repede până nu încep să investigheze procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). El nu a dorit să dea nume, dar l-a acuzat voalat pe Dan Adamescu că vrea să ia bani din fotbal în loc să investească. "La Galaţi e o problemă care ar trebui să se stingă repede, până nu intră DNA-ul pe fir acolo. Sunt unii care au venit să ia bani din fotbal, nu să bage bani în fotbal şi asta e grav. Dacă nu se rezolvă problemele repede e posibil ca Oţelul şi să retrogradeze, chiar dacă acum sunt la -8 în clasamentul adevărului. Nu vreau să vorbesc mai mult. Cunosc ce s-a întâmplat, cu amănunte, dar nu pot să vorbesc. Îl las pe Marius Stan să vorbească. Trebuie să strângă rândurile acolo. Banii pot să îi ia, dar să nu distrugă echipa unui oraş", a spus Dragomir.

Clubul Oţelul Galaţi a fost preluat în 14 septembrie 2012 de The Nova Group, firmă controlată de omul de afaceri Dan Adamescu. Către fotbalişti s-a ajuns să fie salarii restante, iar antrenorul Petre Grigoraş, numit în această iarnă, a părăsit echipa din cauza tensiunilor de la club.

Citit 3884 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Februarie 2013 09:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.