Diseară, Oţelul joacă pentru ieşirea de pe loc retrogradabil

Diseară, Oţelul joacă pentru ieşirea de pe loc retrogradabil
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Echipa gălăţeană va juca în deplasare, cu Gaz Metan Mediaş, sub presiunea obligativităţii de a scoate măcar un egal


Ajunşi într-o situaţie critică în clasament, pe locul 15 - primul sub linia ce delimitează zona retrogradării, fotbaliştii de la Oţelul Galaţi vor susţine în această seară prima „finală” din cele şapte pe care le mai au de jucat până la sfârşitul campionatului, în deplasare cu Gaz Metan Mediaş. Se speră ca până la ora meciului să se producă minunea - plata unui salariu din cele patru restante, astfel încât jucătorii să intre în teren cu cât mai puţine griji extrasportive, însă până ieri după-amiază, când echipa se afla în drum spre Mediaş, nu se depăşise stadiul de promisiuni.

Dincolo de nevoia acută de puncte a Oţelului, meciul are o miză amplificată, pentru că o eventuală victorie a echipei gălăţene i-ar introduce şi pe medieşeni în grupul echipelor ce luptă pentru evitarea retrogradării, roş-alb-albaştrii putând să se apropie la două puncte de adversarii din această seară.

Formaţia din Mediaş vine după trei înfrângeri consecutive, iar antrenorul acestei, Cristian Dulca, a spus că în această situaţie a devenit vital să câştige în faţa Oţelului. "Suntem într-o situaţie destul de delicată, pentru că nu am mai câştigat de trei jocuri. Victoria în meciul cu Oţelul este vitală pentru noi, pentru a lua o gură de aer după ultimele jocuri mai puţin reuşite. Este un blocaj la echipă în ceea ce priveşte rezultatele, însă eu sper să depăşim această perioadă cu o victorie vineri seara. Ne aşteaptă un meci foarte greu, cu o echipă care vrea să se salveze de la retrogradare şi care are un antrenor bun, cu multa experienţă", a declarat Dulca, într-o conferinţă de presă.

Antrenorul Oţelului, Ewald Lienen, nu are probleme majore de efectiv pentru acest meci, singura absenţă certă fiind a lui Henrique, accidentat. „Facem tot posibilul să ne păstrăm speranţa. Mai avem de jucat câteva meciuri, cu oponenţi direcţi şi trebuie să luăm toate deciziile bune şi să câştigăm tot”, a declarat Lienen.

Partida Gaz Metan Mediaş - Oţelul este programată în această seară, cu începere de la ora 19.00, şi va fi televizată de Digi Sport.

Celelalte partide ale etapei a 28-a din Liga I se vor juca după următorul program: sâmbătă, FC Vaslui - Corona Braşov (ora 17.00, Digi Sport), CFR Cluj - Ceahlăul (19.30, Digi Sport); duminică, Dinamo - Astra Giurgiu (14.00, Dolce Sport), FC Botoşani - Pandurii (16.30, Digi Sport), Săgeata Năvodari - Petrolul (19.00, Digi Sport); luni, Poli Timişoara - „U” Cluj (18.30, Digi Sport), FC Braşov - Concordia Chiajna (19.30, Dolce Sport) şi Viitorul - Steaua (21.00, Digi Sport).

Citit 1754 ori Ultima modificare Vineri, 18 Aprilie 2014 14:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.