BOX/ Gălăţeanul Cristian Ciocan LUPTĂ, în această noapte, cu un brazilian încă NEÎNVINS

BOX/ Gălăţeanul Cristian Ciocan LUPTĂ, în această noapte, cu un brazilian încă NEÎNVINS
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pugilistul gălăţean susţine la Hamburg un meci foarte important în drumul său spre o confruntare pentru titlul mondial


În această noapte, pugilistul gălăţean Cristian „Hammer” Ciocan, deţinător al centurii de campion european, va boxa cu brazilianul Irineu Beato Costa Junior, într-o partidă programată pentru 12 runde şi a cărei miză este urcarea în vârful ierarhiei versiunii WBO la categoria grea.

Ciocan, care are în palmaresul la profesionişti 19 meciuri - 16 victorii (10 prin KO) şi trei înfrângeri, a urcat până pe locul 6 în topul mondial WBO la categoria grea. Adversarul său are şi el o clasare foarte bună, locul 15 WBO, astfel că, în cazul în care va câştiga şi acest meci, Ciocan are şanse foarte mari să urce pe prima poziţie şi să devină challenger la titlul mondial, deţinut de celebrul Vladimir Kliciko. De altfel, ţinta lui Ciocan este o confruntare cu ucraineanul căruia i-a fost partener de antrenament în luna august.

Conform spuselor lui Ciocan, poziţionarea bună a brazilianului în ierarhiile mondiale a reprezentat un factor important în alegerea managerilor săi de a renunţa, în urmă cu două săptămâni, la adversarul iniţial, ucraineanul Bidenko.

Brazilianul Irineu Beato Costa Junior se anunţă a fi un adversar redutabil. Este masiv, foarte puternic fizic, mai înalt cu patru centimetri decât Ciocan şi cu un palmares de 15 partide, toate câştigate. Însă, cu excepţia unui meci în Argentina, pe toate celelalte le-a disputat doar în Brazilia, astfel că meciul cu Ciocan reprezintă un test important pentru el, fiind prima confruntare în afara Americii de Sud.

Felix Păun, antrenorul care l-a lansat pe Ciocan, a spus că tocmai acest aspect, al puţinelor informaţii despre brazilian, al trebui să-l determine pe Cristi să înceapă meciul cu prudenţă. „Brazilianul este masiv, foarte puternic, mai înalt. Este la prima confruntarea în afara Americii de Sud, aspect care nu oferă prea multe cunoscute şi astfel poate fi imprevizibil. De aceea, l-am sfătuit pe Cristi să înceapă meciul uşor, să-l studieze, să nu se grăbească. Importantă este victoria, nu contează cum, la puncte sau prin KO. Nu concep să nu o obţină, este în mare formă, şi-a distrus partenerii de sparring”, a declarat Felix Păun.

Pentru Cristian Ciocan este al doilea meci din acest an, după victoria la puncte din luna aprilie în faţa lui Konstantin Airich, din Kazahstan.

Meciul lui Ciocan din această seară va începe la ora 23,30 şi va fi televizat în direct în România de Pro TV şi Eurosport. Gala de la Hamburg va începe la ora 20,00, fiind transmisă integral de sport.ro şi parţial de Eurosport (de la ora 22,00).

Citit 2048 ori Ultima modificare Sâmbătă, 01 Noiembrie 2014 00:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.