OŢELUL reia războiul pentru existenţă, sâmbătă seară

OŢELUL reia războiul pentru existenţă, sâmbătă seară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Oţelul începe returul Ligii I, odată cu partida de pe teren propriu în compania celor de la Dinamo, programată sâmbătă, 21 februarie


Echipa gălăţeană abordează a doua parte a campionatului dintr-o postură extrem de delicată, pe al treilea loc din coada clasamentului, în condiţiile în care retrogradează şase formaţii. Miza acestui retur este una existenţială, în condiţiile în care până şi cei din interiorul clubului admit că, dacă nu se reuşeşte rămânerea în prima ligă, este greu de crezut că echipa va mai putea fi menţinută în viaţă.

Mijlocaşul Laurenţiu Cătălin Iorga, singurul dintre cei care au fost campion cu Oţelul în 2011 aflat şi acum în lot, a revenit la Galaţi în această iarnă tocmai pentru a-şi ajuta echipa de suflet în aceste momente critice. „A fost dorinţa mea să revin, am simţit că echipa are nevoie de mine, că acum trebuie să fiu aici. În condiţiile actuale, salvarea de la retrogradare pentru Oţelul este o provocare mai importantă decât a fost câştigarea titlului de campioană. Pentru mine este şi un test al maturităţii, am încredere că vom reuşi".

Iorga: „Absolut toţi să fim ca un pumn”

Vineri, 20 februarie, la conferinţa de presă premergătoare meciului cu Dinamo, Iorga a fost extrem de determinat, cu o atitudine de războinic gata să intre în luptă. „Acest retur va fi un adevărat război, meciul cu Dinamo e prima luptă. Sunt de pe acum foarte emoţionat în aşteptarea reîntâlnirii cu publicului gălăţean. Am foarte mari aşteptări de la publicul nostru. Mulţi critică spectatorul gălăţean, spunând că nu încurajează echipa şi critică jucătorii şi antrenorul, dar eu ştiu că nu este aşa. Nu cred că mai are rost să-i chemăm pe suporteri alături de noi prin declaraţii. Acum se văd caracterele, suporterii adevăraţi. În acest ceas al 12-lea să uităm tot ce a fost negativ şi să fim toţi ca o familie: suporteri, jucători, presa locală. Absolut toţi să fim ca un pumn”, a declarat Laurenţiu Iorga.

Antrenorul Tibor Selymeş a spus că Oţelul poate începe returului cu o victorie, dacă jucătorii săi vor avea abordarea psihologică pe care şi-o doreşte. „În primul rând vreau să văd că am o echipă, în care toţi băieţii să gândească şi să simtă la fel. Vreau ca jucătorii mei să dea în teren maximum din potenţialul de acum şi să fim foarte, foarte agresivi. Dacă avem toate acestea, n-avem cum să nu câştigăm meciul cu Dinamo”, a declarat Selymeş.

Antrenorul Oţelului nu va putea conta pe trei dintre jucătorii care aveau potenţial să intre în primul „11”: Emil Dică – suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene, Sissoko şi Cristea, accidentaţi.

Partida Oţelul – Dinamo, din etapa a 18-a a Ligii I, va avea loc sâmbătă, pe stadionul Oţelul, de la ora 20,30, urmând să fie televizată de Digisport şi Look Tv. Prognoza meteo indică o temperatură de +4 grade Celsius la ora de start a meciului.


CITEŞTE ŞI: FOTBAL/ Astăzi începe returul în Liga I

Citit 1715 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 Februarie 2015 16:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.