Primele decizii la PHOENIX, pentru următorul sezon
Foto: Foto ”Viața liberă”, Sonia Baciu

Primele decizii la PHOENIX, pentru următorul sezon
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Conducerea clubului gălăţean Phoenix a ales continuitatea pentru viitorul sezon competiţional şi va merge şi în acest an pe mâna antrenorului Eugenio Rodrigues, portughezul care împreună cu Andreea Şoptică (antrenor secund) a clasat echipa feminină pe locul cinci în Liga Naţională, cea mai bună poziţie din istoria baschetului feminin gălăţean şi, totodată, a reuşit calificarea în premieră în Final Four la Cupa României.

"Este o şansă bună să continui să lucrez aici şi să continui să ridic nivelul baschetului gălăţean. Aştept cu nerăbdare să revin la Galaţi, deoarece aici mă simt foarte bine, atât la club, cât şi în oraş. Deja Galaţiul este cea de-a doua mea casă", a declarat entuziast Eugenio Rodrigues.

Tot la continuitate se încadrează prelungirea contractului căpitanului de echipă, Romina Filip. "Am hotărât să aleg continuitatea pentru sezonul următor. Îmi doresc şi sper să construim o echipă solidă şi să putem lupta cot la cot cu orice adversar. Trebuie să recunosc că aştept cu nerăbdare reîntâlnirea cu minunatul public gălăţean, care mi-a fost alături în toată perioada petrecută la echipa de pe malul Dunării", a spus Romina Filip, cea care se află la Phoenix încă de la promovarea în Liga Naţională, în 2013.

Din lotul din sezonul trecut mai continuă cu Phoenix surorile Bianca şi Denisa Fota, Mădălina Geleriu, Bianca Nini (recuperată după o accidentare, care a generat o absenţă îndelungată) şi Andreea Creţu.

Florin Nini, managerul general al clubului Phoenix, a spus că îşi doreşte mai multe jucătoare autohtone.  "Ne dorim continuitate, acesta este şi motivul pentru care nucleul este acelaşi cu cel din sezonul trecut. În limita bugetului vom încerca să aducem acasă jucătoarele gălăţence care evoluează la alte echipe, dar punem accent şi pe cele din pepiniera proprie", a declarat Nini.

Totodată, se aşteaptă definitivarea bugetului, pentru a se începe negocierile şi cu jucătoare străine.

Citit 1475 ori Ultima modificare Vineri, 01 Iulie 2016 11:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.