Cei din PRIMĂRIE sunt în discuţii avansate pentru aducerea unei echipe de Liga 2 în Galaţi
Foto: Pavel Piroș, președinte Şoimii Pâncota (Sursa foto: sportarad.ro)

Cei din PRIMĂRIE sunt în discuţii avansate pentru aducerea unei echipe de Liga 2 în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Galaţiul ar putea avea echipă de fotbal în liga secundă şi în sezonul următor, chiar dacă Oţelul a retrogradat şi apoi a intrat în faliment, iar Metalosport nu a reuşit promovarea din eşalonul al treilea. Soluţia căutată este aducerea în Galaţi a unui club din altă localitate cu echipă în Liga a II-a.

Varianta a fost discutată în trecutul apropiat de un reprezentat al Primăriei cu grupul de suporteri ce au iniţiat formarea noului Oţelul. Fanii au respins această idee, preferând să-şi continue proiectul, dar surse din interiorul Primăriei susţin că nu s-a renunţat la idea unei echipe de Liga a II-a, motivată de necesitatea de a le oferi fotbaliştilor gălăţeni talentaţi aflaţi în primii ani după terminarea junioratului posibilitatea a juca într-un eşalon cât mai avansat, pentru a putea progresa.

Sursele menţionate au spus că se doreşte preluarea unui club fără probleme de ordin financiar. Una din variantele luate în calcul a fost ASC Berceni, însă s-a renunţat, după ce s-a aflat că acest club are datorii destul de mari, deşi la prima vedere lucrurile păreau a sta altfel.

Cealaltă variantă, cu şanse de concretizare, o reprezintă preluarea acţiunilor clubului Şoimii Pâncota (judeţul Arad) şi aducerea acestei echipe în Galaţi. Informaţia a fost confirmată de Pavel Piroş, preşedintele clubului arădean, rămas fără susţinere financiară de la autorităţile locale din Pâncota. “Sunt discuţii avansate cu cei din Galaţi, dar şi din alte oraşe. Ultimele discuţii cu cei din Galaţi au fost săptămâna trecută. Clubul este unul foarte curat, am avut şi un audit, de aceea mi-am şi permis să le trimit absolut toate documentele celor din Galaţi. Pasivul clubului este unul mic, de 54.000 de euro. Ar implica preluarea acţiunilor de către cei din Galaţi şi mutarea sediului social acolo, dacă se va ajunge la un acord final. Am discutat şi la federaţie, se poate face această mutare. Timpul ne presează şi cred că până miercuri (n.r. - astăzi) vom lua decizia finală“, ne-a spus Pavel Piroş.

Campionatul Ligii a II-a ar urma să înceapă pe 30 iulie, într-o singură serie de 22 de echipe. Până acum, sunt 24 de echipe care şi-au depus documentele pentru înscriere, printre care şi Şoimii Pâncota.

AFLĂ că s-a primit VERDICTUL mult aşteptat de fanii roş-alb-albaştri: Noul OȚELUL s-a constituit şi din punct de vedere legal - CLICK AICI PENTRU DETALII

Citit 4397 ori Ultima modificare Marți, 19 Iulie 2016 19:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.