Un nou transfer din SUA la echipa feminină Phoenix

Un nou transfer din SUA la echipa feminină Phoenix
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Formaţia gălăţeană de baschet Phoenix a anunţat astăzi perfectarea unui nou transfer pentru ediţia următoare a Ligii Naţionale feminine, cel al americancei Erica Covile.

Aceasta este a doua jucătoare din SUA care a semnat în această săptămână cu Phoenix, după coordonatoarea Jeanette Jackson.

Erica Covile are 23 de ani, înălţime 1,85 metri şi joacă pe postul de extremă. În ultimii patru ani a jucat în campionatul universitar american (NCAA – Divizia I) pentru formaţia Univesităţii Templey din Philadelphia. Sezonul trecut a jucat în 35 de partide, cu medii statistice de 9,7 puncte, 7,7 recuperãri şi 1,5 pase decisive pe meci. Este şi o bună marcatoare de la distanţă, având un procentaj bun de reuşită la aruncările de 3 puncte: 31,1 la sută.

Florin Nini, managerul clubului gălăţean, a spus că pregăteşte şi alte achiziţii, dorindu-şi să definitiveze cât mai repede lotul antrenat de portughezul Eugenio Rodrigues. „Suntem în negocieri şi cu alte jucãtoare, sperăm să le finalizăm şi până la sfârşitul săptămânii viitoare să definitivãm lotul”, a spus Nini.

În această vară, a mai venit la echipa gălăţeană de Liga Naţională şi Alexandra Dumitrache (22 de ani), de la BC Timişoara, în timp ce căpitanul echipei din sezonul trecut, Romina Filip, a semnat un nou contract cu Phoenix, precedentul angajament exprându-i la finalul sezonul anterior.

Noul sezon va începe pe 15 septembrie, cu meciurile din primul tur al Cupei României.

Citit 1409 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.