Hocheişti din Extraliga slovacă la Dunărea

Hocheişti din Extraliga slovacă la Dunărea
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Au ajuns la antrenamentele echipei gălăţene încă doi hocheişti slovaci * Potenţialul în noua formulă a lotului va fi testat în meciuri amicale la Miercurea Ciuc şi Gheorgheni


Campioana ultimelor două ediţii ale Ligii Naţionale, Dunărea Galaţi, încearcă să-şi facă un lot cât mai competitiv pentru următorul sezon, al cărui start este programat peste mai puţin de trei săptămâni. În ceea ce priveşte hocheiştii din străinătate, se va miza pe un nucleu slovac, care s-a mărit de marţi cu încă doi hocheişti, Ondrej Rusnak şi Vladimir Lantos. Ambii vin din Extraliga, puternicul campionat al Slovaciei, unde sezonul trecut au fost coechipieri la formaţia SKP Poprad.

Rusnak (centru) are 27 de ani şi în urmă cu două sezoane a jucat o perioadă în Polonia, la Cracovia Kracow. Are în palmares titlul de campion al Slovaciei (foto), câştigat în 2008 cu Slovan Bratislava. A mai jucat în Extraliga la formaţiile Dukla Trencin şi Zilina.

Lantos (atacant) are 26 de ani şi cea mai mare parte a carierei a jucat la formaţia din oraşul natal, Skalica. A fost o scurtă perioadă în Belarus, la formaţia Yunost Minsk, iar în Slovacia a mai jucat la Dukla Senica.

Cei doi au ajuns în Galaţi în noaptea de luni spre marţi, ieri intrând şi la primul lor antrenament pe gheaţa patinoarului “Dunărea”.

Astfel, echipa gălăţeană are acum în lot cinci jucători slovaci, ceilalţi trei fiind Robert Krajci şi Juraj Durkech, campioni sezonul trecut cu Dunărea, plus Eric Bednar, care a jucat în sezonul precedent tot în România, la HSC Miercurea Ciuc.

Totodată, de luna aceasta şi antrenorul principal este un slovac, Julius Penzes.

La capitolul jucători din străinătate, Dunărea va miza şi pe americanul de origine română Phil Bushbacher, venit la echipă în această vară.

În schimb, Dunărea a pierdut unul din hocheiştii săi de bază în campionatul trecut, fundaşul Istvan Nagy. Deşi s-a antrenat la Galaţi până la sfârşitul săptămânii trecute, Nagy şi cei din conducerea clubului nu au ajuns la un consens în ceea ce priveşte detaliile contractuale, astfel că hocheistul a ales să plece la Corona Braşov.

Trei meciuri amicale

Dunărea va susţine la sfârşitul acestei săptămâni primele jocurile amicale din presezon. Joi va pleca spre Miercurea Ciuc, unde vineri şi sâmbătă va întâlni vicecampioana. Luni, înaintea revenirii în Galaţi, va avea loc un al treilea meci de pregătire, la Gheorgheni, cu Progym.

Citit 2432 ori Ultima modificare Marți, 23 August 2016 22:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.