Patricia Ţig reîncepe să adune puncte în circuitul WTA. Deşi n-a trecut de calificări la Toronto, gălăţeanca se află în urcare

Patricia Ţig reîncepe să adune puncte în circuitul WTA. Deşi n-a trecut de calificări la Toronto, gălăţeanca se află în urcare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Jucătoarea gălăţeancă Patricia Ţig a urcat patru locuri în clasamentul mondial, de pe 134, ocupat la începutul săptămânii trecute, înaintea turneului WTA de la Washington, unde a obţinut de altfel prima victorie pe un tablou principal după mai bine de patru luni. În urma parcursului la turneul american, până în "optimi", Ţig a fost recompensată cu 30 de puncte WTA, la care s-au adăugat alte 20, pentru succesul din primul tur al calificărilor de la Toronto.

Patricia Ţig dă semne de ieşire din perioada nefastă, în care a fost chinuită de accidentări. La începutul săptămânii trecute, a obţinut o victorie pe care o aştepta din martie, prima după atâtea luni pe tabloul principal al unui turneu WTA: 7-6, 7-6 cu britanica Heather Watson. Apoi, a pierdut în faţa Monicăi Niculescu (4-6, 6-7), după o dispută extrem de echilibrată.

A urmat, în weekendul trecut, participarea la preliminariile turneului WTA “Rogers Cup” de la Toronto, dotat cu premii totale de 2.434.389 de dolari, unde a ajuns în turul doi al calificărilor, după ce a învins-o pe rusoaica Natalia Vikhlyatseva (locul 65 WTA), scor 6-3, 6-1. Însă, Ţig n-a reuşit să lege două victorii la rând şi a ratat calificarea pe tabloul principal la Toronto, după ce a fost învinsă de croata Donna Vekici, scor 6-4, 6-2.

Pentru calificarea în ultimul tur preliminar, Ţig a primit alte 20 de puncte WTA, care alături de cele 30 de la Washington i-au permis să urce în ierahia WTA până pe locul 130.

Următorul turneu pentru Patricia Ţig va fi la Cincinnati (14-21 august), turneu de categorie Premier 5, dotat cu premii totale de 2.536.154 de dolari, unde va participa în calificări. În cazul în care nu va ajunge pe tabloul principal, Ţig are o variantă de rezervă, cea de a juca la turneul ITF de 100.000 de euro de la Vancouver, Canada.

Altfel, la Toronto, Irina Begu şi Sorana Cîrstea au reuşit calificarea pe tabloul principal. Begu a trecut în ultimul tur preliminar de australianca Lizette Cabrera (locul 160 WTA), scor 6-4, 6-2, şi urma să joace noaptea trecută în turul inaugural contra americancei Venus Williams (locul 9 WTA). Sorana Cîrstea va juca, în această seară, împotriva Carolinei Garcia (Franţa, locul 21 WTA), după ce în ultimul tur de calificări a învins-o pe Camila Giorgi (Italia, locul 83 WTA), scor 6-4, 6-4.

În clasamentul WTA dat publicităţii ieri, Irina Begu se află în cădere 21 de locuri, de pe 38 pe 59, în timp ce Sorana Cîrstea se menţine pe locul 54.

Monica Niculescu, în urcare două locuri, până pe 57, s-a retras din calificările pentru Toronto, la simplu, deoarece nu mai avea timpul necesar să ajungă la competiţia din Canada, în urma parcursului lung de la Washington, până în sferturi. În schimb, a ajuns la Toronto, pentru proba de dublu, unde urma să joace pe tabloul principal, noaptea trecută, alături de Barbora Krejcikova (Cehia), împotriva perechii americane Christina McHale/ Asia Muhammad.

Simona Halep, deţinătoarea titlului la Rogers Cup şi finalistă la ediţia de acum doi ani, va juca direct în turul secund, unde o va întâlni pe învingătoarea dintre Madison Keys (SUA, locul 17) şi Mirjana Lucic-Baroni (Croaţia, locul 31 WTA).

Patricia Ţig a avut prima săptămână, din martie încoace, cu un plus important în ierarhia WTA, unul de 50 de puncte.

Citit 851 ori Ultima modificare Luni, 07 August 2017 19:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.