OȚELUL continuă campania de transferuri

OȚELUL continuă campania de transferuri
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Formaţia gălăţeană, care are ca obiectiv promovarea în Liga a II-a, va aborda următorul sezon cu o formulă de echipă schimbată radical faţă de cea care a reuşit ascensiunea în eşalonul al treilea. Lotul este într-o continuă schimbare, ultima achiziţie fiind cea a unui portar de mare perspectivă.

SC Oțelul Galați a anunţat ieri că a semnat cu Andrei Udeanu, portar în vârstă de 18 ani, titular în sezonul trecut la SCM Pitești, alături de care a promovat în Liga a II-a. Oţelul a reuşit astfel achiziţia unui goalkeeper pe care îl urmăreşte de ceva vreme, despre posibila venire a lui Udeanu vorbindu-se încă de la reluarea pregătirilor, pe 17 iulie.

Născut pe 21 septembrie 1998, în localitatea Călineşti, judeţul Argeş, Udeanu a semnat cu Oţelul un contract pe un singur sezon (2017-2018). Este un produs al Şcolii de fotbal „Dănuţ Coman”, de unde a fost împrumutat la divizionara secundă CS Mioveni şi ulterior la SCM Piteşti, alături de care a reuşit promovarea în Liga a II-a, din postura de titular, evoluând meci de meci pentru formaţia argeşeană, fiind unul dintre cei trei juniori care trebuie să fie în mod obligatoriu pe teren în Liga a III-a.

Udeanu are şanse mari de a fi unul dintre titulari şi la Oţelul, în condiţiile în care experimentatul portar Alexandru Vlasie încearcă în paralel cu activitatea fotbalistică şi o carieră militară. Noua achiziţie a Oţelului este unul dintre cei mai promiţători tineri portari români, el fiind o prezenţă constantă în loturile naţionale, începând de la cel sub 16 ani până la Under 19.

Iulian Apostol, director de imagine SC Oțelul Galați, a spus că, în ciuda faptului că are doar 18 ani, noua achiziţie are deja experienţă pentru a putea ajuta echipa. "Ne bucurăm că am reușit să aducem la echipă unul dintre portarii de perspectivă din fotbalul românesc. Andrei are la activ o promovare în Liga a II-a din postura de titular, ceea ce înseamnă că, pentru vârsta fragedă pe care o are, a acumulat deja meciuri în picioare şi cu siguranţă ne va ajuta să ne luptăm pentru îndeplinirea obiectivelor propuse", a spus Apostol, pentru site-ul oficial al clubului.

Andrei Udeanu a declarat că a ales Oţelul şi pentru că este o echipă de mare tradiţie: "Sunt onorat că voi juca pentru Oțelul, o echipă de tradiție din fotbalul românesc. Sper să reuşesc aici, la Galaţi, ceea ce am obținut şi în sezonul trecut la Piteşti, şi anume promovarea în Liga a II-a".

În perioada rămasă până la startul campionatului, Oţelul îşi mai doreşte şi alte achiziţii. „O să mai aducem şi alţi jucători, căutăm calitate şi totodată oameni de mare caracter”, a spus Marius Cosoreanu, director general al SC Oţelul.

Altfel, Oţelul caută soluţii pentru înlocuirea în programul de pregătire a celor două meciuri amicale anulate de către Farul Constanţa. Astfel, ieri era în faza discuţiilor programarea unui meci cu Delta Tulcea, pentru sâmbătă, la Galaţi, aşteptându-se un răspuns ferm din partea echipei dobrogene.

Campionatul Ligii a III-a va începe pe 26 august.

Citit 3274 ori Ultima modificare Marți, 08 August 2017 01:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.