UPDATE / Hocheiştii de la Dunărea au început sezonul cu o înfrângere usturătoare

UPDATE / Hocheiştii de la Dunărea au început sezonul cu o înfrângere usturătoare
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

UPDATE, ora 20.15: Surpriză foarte neplăcută, în primul meci Steaua a învins pe CSM Dunărea cu 5-1. După ce Dunărea a egalat în min. 3 al reprizei secunde prin Andriy Butochnov (asist Adrian Irimia), steliştii au început să domine (19-9 raportul şuturilor în a doua repriză!) şi s-au impus cu un joc simplu şi foarte eficient.


Echipa de hochei pe gheaţă CSM Dunărea, deţinătoarea "Cupei României" şi medaliată cu bronz în ediţia trecută a campionatului intern, începe astăzi un nou sezon, de data aceasta cu meciuri doar în Liga Naţională, după ce nu a mai fost acceptată în Liga Erste (noua denumire a fostei Liga Mol).

Startul pentru echipa gălăţeană va fi la Braşov, în compania celor de la Steaua, formaţie care cel puţin deocamdată îşi joacă acolo meciurile considerate pe teren propriu.

În condiţiile în care Patinoarul din Galaţi a fost închiriat pentru realizarea uniui film despre celebra patinatoare norvegiană Sonja Henie şi nu se putea intra pe gheaţă, CSM Dunărea a efectuat ultima parte a perioadei de pregătire într-un cantonament prelungit la Miercurea Ciuc, început în 30 august şi care se va încheia după aceste prime două meciuri cu Steaua, programate astăzi şi mâine.

În timpul acestui stagiu de pregătire centralizată, au fost susţinute şi două meciuri amicale cu Progym Gheorgheni, primul câştigat cu 5-3 şi al doilea pierdut la un scor identic.

Se porneşte în noul sezon cu o nouă conducere tehnică, Cornel Chiriţă - antrenor principal şi Vitali Donika - secund. Lotul îi are în componenţă pe Bogdan Popa, Arnold Laszlo, Radu Viorel - portari, Alexandru Cristian Munteanu, Zsombor Pal, Attila Goga, Szabolcs Szocs, Levente Lorincz, Tamas Nandor, Szabolcs Hildebrand, Botond Flinta, Adrian Irimia, Antonio Popa, slovacii Juraj Durkech şi Robert Krajci, rusul Timur Rasulov, ucraineanul Nikolai Kolyada - toţi făcând parte din lot şi sezonul trecut, plus cei veniţi la echipă în această perioadă precompetiţională, Lajos Nyerges (de la Progym Gheorgheni), fraţii ucraineni Butochnov, Anton (34 de ani) şi Andrei (37 de ani), şi lituanianul Donatas Kumeliauskas (30 de ani).

Steaua are jucat deja patru partide jucate în acest sezon al Ligii Naţionale, toate pierdute: 2-9 şi 3-10 cu Corona, respectiv, 2-11şi 4-10 cu SC Miercurea Ciuc.

Partida de astăzi va începe la ora 18.30, iar cea de mâine la ora 13,30.

"Cupa României", la Galaţi

Mihai Brandabur, directorul CSM Dunărea, a spus că, deocamdată, obiectivul este ajungerea în finala "Cupei României", iar pentru Liga Naţională intrarea în play-off (locurile 1-4, la finalul sezonului regulat). "Vom mai vedea pe parcurs, în funcţie şi de ce bani ne vor fi alocaţi la rectificarea bugetară, atât de Ministerul Sportului, cât şi de către municipalitate. Ne-am dori să mai facem cel puţin un transfer, dar întâi să vedem exact ce buget avem", a declarat Brandabur.

Acesta a precizat că Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă a decis ca următoare ediţie a turneului "Cupei României" să aibă loc la Galaţi, cel mai probabil în luna decembrie.

La Galaţi, Dunărea ar fi trebuit să joace primele două partide din acest sezon la începutul săptămânii următoare, luni şi marţi, cu formaţia Corona Braşov, dar clubul gălăţean a solicitat amânarea acestora, ţinând cont că nu este sigură finalizarea reamenajării patinoarului pentru hochei, dar şi faptul că ar avea doar o zi de pauză între meciurile cu Steaua şi cele cu formaţia braşoveană. Ieri s-a primit aprobarea federaţiei pentru amânarea la o dată ce va fi stabilită ulterior, de comun acord între cele două cluburi.

Citit 2120 ori Ultima modificare Vineri, 15 Septembrie 2017 22:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.