VOLEI | Arcada va susţine, mâine, primul meci oficial
Foto: Sonia Baciu

VOLEI | Arcada va susţine, mâine, primul meci oficial
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Pentru două dintre echipele masculine din primul eşalon de volei, vacanţa competiţională s-a încheiat. Arcada Galaţi – câştigătoarea „Cupei României” şi locul trei în Divizia A1 şi Volei Municipal Zalău – campioana ultimei ediţii – susţin, mâine, primul meci oficial al sezonului 2017-2018. Este vorba despre disputarea partidei pentru adjudecarea Supercupei României, ediţia 2016-2017.

În vederea unei evoluţii la un nivel cât mai înalt, echipa gălăţeană a făcut o reuşită campanie de transferuri, aducând opt jucători valoroşi în locul celor care în vară au părăsit „corabia”. Alături de cei cinci rămaşi din vechea gardă, pe 14 august au demarat pregătirile, sub conducerea unui staff tehnic care nu a suportat modificări substanţiale: Nikolai Jeliazkov, antrenor principal, Marian Apostu, secund, Evgheni Rancinski, preparator fizic şi fizioterapeutul Eugen Pascale. A avut loc şi un cantonament la Cheile Grădiştei, continuat cu câteva meciuri de verificare pentru omogenizare.

Despre toate acestea vorbim la timpul trecut, important este că din acest weekend demarează meciurile oficiale. După cel pentru Supercupa României, peste o săptămână.

Este programat primul examen în noul campionat, în care Arcada va juca pe teren propriu, pe 7 octombrie, cu CS Municipal Bucureşti. Vor mai fi şi meciurile din „Cupa României”, ca şi cele din competiţia europeană „Cupa CEV”. În această competiţie, Arcada va debuta în luna decembrie, direct în turul secund, în compania echipei cehe Volley Kladno (5-7 decembrie, în deplasare, 21-19 decembrie, pe teren propriu).

Lotul cu care Arcada şi-a propus obiective îndrăzneţe, între care câştigarea titlului de campioană, arată astfel: Filip Despotovski (căpitanul echipei, care cu o lună în urmă a dobândit cetăţenia română), Andrei Spînu, Şerban Paşcan, Liviu Cristudor, George Zahar, plus nou-veniţii: Marian Bala, Adrian Gontariu, Neved Majtorovici, Luka Suljagici, Dima Filippon, Lukas Rangel, Jani Jeliazkov şi Nikola Kovacevici. Acestora li se alătură cei doi juniori, de la CS Şcolar Galaţi, care au efectuat pregătirile alături de jucătorii enunţaţi şi încă o informaţie de interes; nouă dintre jucători sunt internaţionali.

Meciul de mâine, cu VM Zalău se va disputa în Sala „Olimpia” din Ploieşti, şi va începe la ora 17,00 şi va fi televizat de Digi Sport.

Citit 1008 ori Ultima modificare Joi, 28 Septembrie 2017 18:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.