CE amenință România cu un mecanism mai dur ca MCV
Foto: Facebook

CE amenință România cu un mecanism mai dur ca MCV
Frans Timmermans
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a transmis o scrisoare preşedintelui României, preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor şi prim-ministrului în care avertizează cu un mecanism mai dur decât Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), dacă modificările aduse codurilor penale intră in vigoare, au declarat pentru MEDIAFAX surse politice.

Timmermans precizează că reprezentanţii Comisiei Europene au fost nevoiţi să revină în ultimele luni, la intervale frecvente, la chestiunea evoluţiilor privind statul de drept în România.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a declarat că oficialii europeni nu vor ezita să lanseze rapid proceduri privind încălcarea dreptului comunitar, acolo unde este necesar. ”Principale preocupări se referă la evoluţiile care interferează cu independenţa justiţiei şi lupta efectivă împotriva corupţiei, inclusiv protecţia intereselor financiare ale UE, şi în mod particular la amendamentele adoptate recent la Codul penal. În cazul în care îmbunătăţirile necesare nu sunt realizate în scurt timp sau dacă vor fi luate măsuri negative suplimentare, precum promulgarea celor mai recente amendamente la codurile penale, Comisia va declanşa fără întârziere Cadrul pentru statul de drept şi va suspenda Mecanismul de Cooperare şi Verificare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

Citit 819 ori Ultima modificare Luni, 13 Mai 2019 21:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.