Cel mai mare CHITARIST de blues din România, vine la Galaţi

Cel mai mare CHITARIST de blues din România, vine la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Un eveniment muzical de neratat pentru orice pasionat de blues şi jazz se va desfăşura la Galaţi, pe 22 noiembrie, în sala Teatrului Dramatic "Fani Tardini", începând cu ora 19,00.

Orădeanul A. G. Weinberger, cel mai bun chitarist de blues din România, cu o bogată şi apreciată carieră internaţională, concertează iar la Galaţi, într-o nouă formulă, alături de un band. Un concert de colecţie, alături de un artist de cea mai înalta clasă, care va împărtăşi publicului o experienţă muzicală cu forţă şi expresivitate, aşa cum doar în marile săli de concerte internaţionale se pot auzi. Albumul pe care îl promovează A.G. Weinberger - "Mighty Business” - a primit premiul pentru ”Cel mai bun artist de blues al anului 2015” şi premiul pentru ”Cel mai bun album de blues al anului 2015". "Mighty Business" este în Top 40, secţia Blues/Rock, în Statele Unite, iar piesele sale sunt difuzate de peste 250 de posturi de radio din întreaga lume. Albumul a primit deja recenzii excepţionale din Grecia, Franţa, Germania, Australia, Olanda, SUA, Marea Britanie, Argentina etc.

A.G. Weinberger în noua formulă de band oferă o nouă dimensiune componistică şi stilistică repertoriului său, reunind piese de jazz, blues, soul, blues-rock, din repertoriul lui Lionel Hampton, T-Bone Walker, The Fabulous Thunderbirds, Benny Golson, Charlie Parker.

Considerat de către critici Mr. Blues al României şi de către B.B. King “un chitarist carismatic de cea mai înaltă clasă”, A.G. Weinberger este singurul artist de blues şi jazz din România selectat pentru nominalizare la şapte categorii la Premiile Grammy. El a fost decorat în 2011 cu Ordinul Cultural în grad de Cavaler.

Biletele costă 40 de lei şi se găsesc la Teatrul Dramatic, dar şi la membrii celor trei cluburi "Rotary" din Galaţi.

Citit 2671 ori Ultima modificare Vineri, 18 Noiembrie 2016 15:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.