Când filosofia inundă poezia: Alexandru Maria, numărul 21 în echipa cArtESENŢE

Când filosofia inundă poezia: Alexandru Maria, numărul 21 în echipa cArtESENŢE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vineri, la mansarda Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, la ora 12.00, s-au adunat iar prieteni ai poeziei, pentru a sărbători volumul cu numărul 21 al proiectului cArtESENŢE, „următorii”, semnat de Alexandru Maria. Un minivolum care vine să confirme că poezia tânără de la Galaţi este puternică şi originală, iar Alexandru Maria este unul dintre reprezentanţii ei, pentru că, aşa cum a observat prozatorul Victor Cilincă, „are o poezie fluidă, cu sensibilitate, cu multă filozofie, cu o curgere de film, cu realităţi citadine”.

Fiul lui Ion Zimbru, Alexandru Maria are personalitate proprie, cine le cunoaşte scriitura şi cine frecventează cenaclul „Noduri şi Semne” ştiu cât de diferiţi sunt, dar şi ce dispute ideatice pot purta, pentru ca apoi să se întâlnească în acelaşi loc, al poeziei.  „Esenţial este că face parte din generaţia de poeţi, face parte din poezie. Poeţii sunt din ce în ce mai puţini, chiar dacă tarabele sunt pline de cărţi”, a spus poetul Ion Zimbru, despre poetul Alexandru Maria.

Textele din „următorii” au fost bine ilustrate printr-o proiecţie de fotografii semnate tot de o Maria, de astă dată de Alina Maria. A fost o frumoasă concordanţă între text şi imagine, de copaci, zbor, singurătate, pustietate.

Următorul număr poetic al colecţiei cArtESENŢE va fi semnat de Marius Grama.

Citit 1010 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 Noiembrie 2014 10:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.