OFERTĂ SPECIALĂ la "Gulliver": "Mica sirenă", o producţie absolut uimitoare

OFERTĂ SPECIALĂ la "Gulliver": "Mica sirenă", o producţie absolut uimitoare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Actorii plutesc susţinuţi de corzi, printr-un decor de vis


Duminică, 3 mai, de la ora 10,30, copiii, dar şi părinţii sau bunicii lor, vor fi martorii unei oferte cu totul speciale a Teatrului "Gulliver", pe scena Teatrului Dramatic "Fani Tardini". Pentru a realiza uimitorul spectacol "Mica sirenă", după cunoscuta poveste a lui Andersen, regizorul Daniel Stanciu, deja apreciat pentru montarea pe scena gălăţeană a unor piese de succes, care i-au încântat pe copii (de la "Scufiţa roşie" sau "Motanul încălţat" la "O noapte furtunoasă"), a supus echipa de actori la performanţe fizice deosebit de grele.

Jumătate teatru, jumătate film

Astfel, pentru a reuşi o producţie jumătate teatru - jumătate film, Daniel Stanciu i-a lăsat pe actori să plutească susţinuţi de corzi, ca nişte marionete vii, filmându-i cum zburau la propriu, pentru a reproduce plutirea personajelor din basm între apele adânci. O astfel de performanţă poate să se bată şi să învingă foarte îndrăgite filme de animaţie pe această temă.

"Zborul" filmat al actorilor a fost suprapus apoi pe imagini digitale foarte plastice, cu peştişori, cu valuri şi irizări ale adâncurilor marine, concepute prin grafică digitală de Alin Sterian. Crescut în teatru, fiul actorilor Elena şi Marian Sterian, cunoscut ca tânăr muzician de rap, cu numele de scenă iRonic, Alin a avut şi o trupă muzicală. El a scos mai multe albume şi a realizat videoclipuri. Talentul său în "filmul" digital este incontestabil. De asemenea, el a lucrat şi pentru ilustraţia scenică a piesei "O noapte furtunoasă", ca şi scenograful piesei de acum, Vlad Tănase.

Spectacolul are o coloană sonoră cu totul aparte, semnată de Jou-Jou Drăgan, care a mai colaborat cu succes cu trupa gălăţeană.

Managerul de la "Gulliver", actorul Eduard Şişu, este convins că micii (şi marii!) spectatori vor pleca acasă fredonând cel puţin unul dintre hiturile auzite în sală, compoziţii noi, înregistrate în studio.

Mica Sirenă, o voce fermecată

Sirena va cânta, cu un glas de neuitat, împrumutat de "o voce care o să marcheze publicul": tânăra interpretă Cristina Bleandură, cunoscută pentru frumuseţea interpretării în cadrul ansamblului "Psalterion", o formaţie de muzică specială (renascentistă, barocă, celtică, romanţe şi prelucrări din muzica uşoară). Ea este gălăţeanca noastră care a câştigat castingul regizorului Miklos Kerenyi pentru rolul titular feminin din musicalul "Romeo şi Julieta", aplaudat recent la Budapesta şi apoi la Opera Română din Bucureşti. Cu studii de canto într-o capitală a muzicii, Institutul de Artă Contemporană din Moscova, Cristina a urmat şi Actoria la Facultatea de Arte din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”.

Din distribuţie fac parte îndrăgiţi actori de la "Gulliver" şi Dramatic: Ramona Păuc, Adina Ariton, Gina Geru, Eliza Cristu, Cristian Gheorghe, Eduard Şişu, Aurelian Iorga, Cătălin Marin, Mihai Caragaţă, Rică Lungu.

Proiectul spectacolului, visat încă de anul trecut, a intrat în lucru prin luna ianuarie. "Am încercat să venim cu un basm universal, o poveste vie în mintea copiilor, şi să aducem pe scenă lucruri spectaculoase. Sunt sigur că va fi un spectacol de referinţă al Teatrului Gulliver", spune Eduard Şişu.


CIRCUL "Orlando", din nou în Galaţi. AFLĂ cât timp va rămâne

Citit 1788 ori Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 14:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.