"Şcoala gălăţeană", veteranul presei pedagogice. 25 de ani de la prima apariţie

"Şcoala gălăţeană", veteranul presei pedagogice. 25 de ani de la prima apariţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Revista "Şcoala gălăţeană" împlineşte, luna aceasta, 25 de ani de apariţie - mai 1990. Momentul este marcat în ultimul număr apărut (care întâmplător, sau nu, este 225), printr-un editorial semnat de fondatorul publicaţiei - Ghiţă Nazare. "Pare aproape incredibil că, în sfertul de veac aniversat acum, au apărut aproape 500.000 de exemplare, însumând peste 6 milioane de pagini şi peste 20 de milioane de articole", scrie Gh. Nazare. De asemenea, prof. dr. Gheorghe Felea, şi el printre fondatorii revistei, semnează un amplu material - "Şcoala gălăţeană la aniversarea unui pătrar de veac de eternitate", dar şi mesaje ale colaboratorilor publicaţiei.

În acelaşi număr, semnat tot de Gh. Nazare, putem citi un interviu cu conf. dr. Costică Neagu, de la Universitatea din Bucureşti. Mai apar şi alte materiale interesante: "100 de ani de la Primul Război Mondial", de Mihai Brăilescu, "Prevenirea riscului consumului de droguri", de Geanina Ţurcanu, "Cum ne putem calcula şi singuri diferenţele salariale rezultate din executarea sentinţelor judecătoreşti", de Adrian Andrăşescu, lider sindical, "Adrian Michiduţă şi recuperarea filosofiei româneşti", de Ionel Necula, dar şi un portret al pictorului Sterică Bădălan, realizat de Corneliu Stoica.

Pe ultima pagină, aşa cum deja ne-am obişnuit, găsim mărturii uitate, "Arhimandritul Melchisedec Ştefănescu despre şcolile din Galaţi", de pr. Eugen Drăgoi.

Sărbătoarea sfertului de veac al "Şcolii gălăţene" va avea loc pe 16 mai, începând cu ora 10,00, la Casa Corpului Didactic, când va fi lansată şi ultima carte a lui Ghiţă Nazare, "Casa Corpului Didactic  Galaţi - repere monografice", un volum care conţine o mulţime de date culese de autor din diferite arhive.


CITEŞTE ŞI: Humbria - Ţinuturile Joase (roman foileton fantasy)

Citit 1750 ori Ultima modificare Marți, 05 Mai 2015 16:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.