Expoziţie de jucării de epocă la Muzeul Eparhial

Expoziţie de jucării de epocă la Muzeul Eparhial
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Peste o mie de jucării, jocuri şi fotografii de epocă vor fi expuse, începând de sâmbătă, în pavilionul de expoziţii temporare al Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos.

Potrivit directorului muzeului gălăţean, pr. Cosmin Ilie, unele dintre exponate datează chiar din anul 1900 şi au fost strânse, cu pasiune şi trudă, de ing.Cristian Dumitru, fondatorul Asociaţiei "Muzeul Jucăriilor" Bucureşti. Această asociaţia este coorganizator al expoziţiei.

Potrivit comunicatului remis redacţiei de Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, "expoziţia se adresează copiilor, dar mai ales părinţilor care îşi amintesc că fiecare jucărie are o poveste a ei, fiecare jucărie a fost martora unei emoţii, a unei lacrimi sau a unui vis împlinit", aşa cum frumos spune colecţionarul Cristian Dumitru.

Vernisajul va avea loc sâmbătă, 5 septembrie, la ora 11,00, în pavilionul de expoziţii temporare al muzeului. Expoziţie poate fi vizitată vreme de o lună, până pe data de 5 octombrie.

Citit 1933 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Septembrie 2015 17:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.