Mafioți condamnați la 2.200 de ani de închisoare

Mafioți condamnați la 2.200 de ani de închisoare
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Peste 200 de membri ai mafiei au fost condamnați la un total de 2.200 de ani de închisoare în urma unui proces desfășurat în Italia, relatează Mediafax. Procesul de trei ani a implicat mafioți, antreprenori și politicieni și a inclus acuzații de crimă, corupție, trafic de droguri, spălare de bani și extorcare, potrivit Sky News.

Peste 200 de membri ai bandei au fost condamnați după unul dintre cele mai mari procese ale mafiei din istoria Italiei. Procesul a început în ianuarie 2021, iar cei implicați au fost acuzați că sunt membri ai puternicului grup criminal Ndrangheta.

Fondată în secolul al XVIII-lea în Calabria, gruparea a crescut și a devenit una dintre cele mai puternice, mai extinse și mai bogate organizații criminale din lume. Specialiștii susțin că Ndrangheta este singura organizație mafiotă activă pe fiecare continent, care controlează 80% din comerțul cu cocaină din Europa și care are o cifră de afaceri anuală estimată la 52 miliarde de lire sterline.

Citit 368 ori Ultima modificare Luni, 20 Noiembrie 2023 17:01

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro