SFATURI - Viaţa Liberă Galaţi
Sărbătorile s-au încheiat, dar câinele e tot anxios. Ce facem?
Scris de Anca Spânu Joi, 09 Ianuarie 2025
Anxietatea este o problemă comună la câini și le poate afecta sănătatea fizică și psihică. Deşi sărbătorile de iarnă au trecut, unii nu şi-au epuizat rezervele de pocnitori şi petarde, aşa încât pentru câini nu a trecut coşmarul. Veţi remarca la ei, în continuare, faptul că evită să iasă din…
Câte zaharuri au cafelele din lanţurile de fast food
Scris de Anca Spânu Marți, 07 Ianuarie 2025
InfoCons a realizat un studiu pe produsele tip caffe latte, în cadrul căruia au fost analizate informațiile ce se regăsesc pe platformele online ale operatorilor care comercializează aceste produse, respectiv: - S.C. REX CONCEPTS BK ROMANIA S.R.L. (Burger King), - S.C. ALBINA RESTAURANTE S.R.L. (Friday), - U.S. FOOD NETWORK S.A.…
Ce nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun
Scris de Raluca Ichim Duminică, 22 Decembrie 2024
Masa de Crăciun este momentul cel mai frumos din orice familie. Este prilej de bucurie și prilej de veselie. Orice gospodină este mândră să primească musafiri și să pună pe masă cele mai gustoase sarmale, cele mai reușite fripturi și cele mai aromate prăjituri.După un post atât de lung, la…
Cât șorici este indicat să mănânci în fiecare zi
Scris de Ovidiu Amălinei Sâmbătă, 21 Decembrie 2024
Nelipsit de pe mesele românilor în perioada sărbătorilor de iarnă, șoriciul pare să aibă beneficii pentru sănătate. Se pare că ar putea face minuni pentru organism dacă îl consumăm cu moderație. În caz contrar, el ar putea agrava anumite afecțiuni.Studiile au arătat că 100 de grame de șorici au capacitatea…
Ceaiul din flori de soc, leac pentru reducerea febrei
Scris de Ovidiu Amălinei Duminică, 15 Decembrie 2024
Odată cu venirea iernii, cazurile de răceală și gripă încep să apară. Virozele respiratorii sunt cele mai frecvente spre sfârșitul anului, motiv pentru care mulți încearcă să prevină, mai degrabă decât să trateze. În acest scop, apelează la remedii naturale, care de obicei constau în ierburi sau plante pregătite pentru…
Cum ne protejăm companionii patrupezi iarna
Scris de Anca Spânu Duminică, 15 Decembrie 2024
Pe măsură ce iarna își intră serios în drepturi, trebuie să acordăm tot mai multă atenţie sănătăţii noastre şi a celor din jur, care depind de noi, evident, copii, vârstnici, dar și animale de companie. Şi ele resimt scăderea temperaturilor, având nevoie de îngrijire specială. Noi învățăm de mici să…
Uleiul de lavadă reduce nivelul de stres și anxietate
Scris de Ovidiu Amălinei Sâmbătă, 14 Decembrie 2024
Uleiul esențial de lavandă este unul dintre cele mai populare și versatile uleiuri folosite în aromaterapie, potrivit doc.ro. Deși nu există multe studii clinice ample asupra efectelor lavandei asupra persoanelor care suferă de anxietate, mai multe cercetări efectuate pe uleiul esențial de lavandă oferă informații cu privire la proprietățile sale…
Care sunt plantele care ne ajută să purificăm aerul din casă
Scris de Ovidiu Amălinei Sâmbătă, 14 Decembrie 2024
Unele specii de plante, cum ar fi iedera sau crizantema, îmbunătățesc calitatea aerului, prin absorbția anumitor poluanți, consemnează doc.ro. Aerul din interior, unde petrecem între 70 și 90 la sută din timp, poate fi mai poluat decât cel din exterior. Vopselele, parfumurile de casă, covoarele, detergenții, lumânările sau fumul de…
Cum să te ferești de „țepe” online în timpul sărbătorilor de iarnă
Scris de Ovidiu Amălinei Vineri, 13 Decembrie 2024
Sezonul sărbătorilor este o perioadă în care tentativele de fraudă online ating cote maxime, atrage atenţia Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), care oferă, în context, o serie de sfaturi esenţiale pentru o vacanţă liniştită, fără incidente financiare sau de securitate. Conform Ghidului de prevenire a fraudelor, un prim exemplu…
Cum să scapi de stres și depresie cu ajutorul plantelor medicinale
Scris de Ovidiu Amălinei Sâmbătă, 07 Decembrie 2024
Se spune că stresul e boala secolului și depresiile sunt cele care îl pot urma cu ușurință dacă nu reușim să îl gestionăm. Una dintre metodele de calmare și relaxare care te poate ajuta să treci mai ușor peste momentele dificile și stresante constă în folosirea plantelor medicinale, sub formă…
Sexul și presiunea socială la adolescenți
Scris de Dana Antonescu Duminică, 01 Decembrie 2024
Trăim într-o lume sexualizată, unde orice, de la reclame, reviste, prieteni, promovează sexul. Astfel încât, indiferent dacă adolescentul are prieteni care îl incurajează să facă sex, ori privește la televizor sau citește o revistă, tot simte la un moment dat această presiune ”de a face sex”. Într-un studiu realizat în…
Ceaiuri și siropuri din plante care ajută la vindecarea tusei
Scris de Ovidiu Amălinei Sâmbătă, 30 Noiembrie 2024
Când ne îmbolnăvim, există riscul ca, pe lângă strănut, secreții nazale, febră sau stare generală de rău, să ne confruntăm și cu tuse. Fie că vorbim despre tuse umedă ori seacă, e bine să știm că, în afară de medicamente, putem folosi pentru grăbirea vindecării și diverse ceaiuri și siropuri…
Cum ne ajuta abstinența de la anumite mâncăruri sănătatea fizică și psihică
Scris de Raluca Ichim Sâmbătă, 23 Noiembrie 2024
Autofagia este un mecanism prin care celulele se „auto-curăță”. Acesta a fost explicat și recunoscut la nivel mondial odată cu acordarea Premiului Nobel pentru Medicină în 2016 lui Yoshinori Ohsumi. Acest proces presupune descompunerea și reciclarea componentelor deteriorate din celule, ceea ce reduce riscul de apariție a bolilor cronice, încetinește…
Pe ce parte să dormi, dacă vrei să fii mai sănătos
Scris de Ovidiu Amălinei Sâmbătă, 23 Noiembrie 2024
Dormitul pe partea stângă pare să aibă mai multe dezavantaje, în funcție de starea generală de sănătate a fiecărei persoane. Deși această poziție este adesea recomandată pentru îmbunătățirea digestiei și sprijinirea funcționării inimii, există situații în care poate să nu fie ideală. De exemplu, persoanele cu afecțiuni cardiace pot simți…
Leacuri simple care te scapă de răgușeală
Scris de Ovidiu Amălinei Duminică, 17 Noiembrie 2024
Când corzile vocale se infectează, acestea se inflamează şi apare răguşeala. În acest caz, cel mai bun remediu este repaosul vocal, nu gargara, aşa cum procedează multe persoane.De fapt, scrie sfatulmedicului.ro, gargara nu are absolut niciun efect terapeutic asupra corzilor vocale. Şi mai împortant: vorbitul în şoaptă nu ajută nici…
Tiamina, vitamina care susține metabolismul și îți dă energie
Scris de Ovidiu Amălinei Sâmbătă, 16 Noiembrie 2024
Vitamina B, cunoscută și ca tiamină, este o vitamină solubilă în apă care se regăsește în numeroase alimente de origine animală și vegetală. În calitate de vitamină solubilă în apă, tiamina se descompune rapid, odată ce e consumată, și este eliberată mai repede din corp față de vitaminele solubile în…
Prea multă igienă distruge... sănătatea
Scris de Ovidiu Amălinei Duminică, 10 Noiembrie 2024
Lăsați copiii să se joace în țărână, să trăiască la țară cu câini, pisici, în aer liber, și vom avea mai puține alergii, astm, dermatite atopice și intoleranțe alimentare! Prea multă igienă distruge... sănătatea, aceasta este concluzia uluitoare a multor studii făcute în Europa, SUA și Japonia, spune medicul nutriționist…
Tratarea nimfomaniei, între pedeapsă și remediu
Scris de Dana Antonescu Duminică, 10 Noiembrie 2024
Nimfomania se caracterizează printr-o dorință intensă și permanentă a femeii afectate de a se angaja în contact sexual repetat cu mulți parteneri, fără o implicare emoțională profundă Dorința sexuală nu variază, este impetuoasă și neîngrădită. Pe lângă comportamentul sexual, o femeie nimfomană suferă și de tulburări de gândire, cum ar…
Mișcarea în aer liber, „medicament” pentru imunitate
Scris de Ovidiu Amălinei Sâmbătă, 09 Noiembrie 2024
Medicul pediatru Mihai Craiu a dezvăluit care este cel mai bun "medicament" pentru a combate excesul ponderal și pentru a îmbunătăți imunitatea copiilor, consemnează DC Neaws.ro."Vremea a devenit capricioasă. Este uneori frig sau există variații mari de temperatură în cursul unei zile. Sunt multe lecții de făcut, drumul până la…
Cum se rezolvă problemele sexuale din cuplu
Scris de Dana Antonescu Duminică, 03 Noiembrie 2024
Atunci când vedem un cuplu, aparențele ne pot sugera anumite aspecte despre acea pereche. Putem considera că partenerii sunt foarte fericiți și împliniți. Însă, în realitate, relația dintre două persoane poate fi foarte diferită față de percepția noastră Deși vedem zilnic persoane fericite care se țin de mână și își…
Ce semne indică lipsa de comunicare
Scris de Dana Antonescu Sâmbătă, 02 Noiembrie 2024
Lipsa de comunicare are o serie de semne care este important a fi identificate pentru eficienta lor gestionare. Tăcerea în cuplu și distanțarea emoțională Atunci când partenerii evită să vorbească despre ceea ce simt sau despre problemele cu care se confruntă, apare o distanțare emoțională. Tăcerea poate fi rezultatul fricii…
Şcoala animalelor. Cum comunică necuvântătoarele
Scris de Anca Spânu Duminică, 27 Octombrie 2024
Pentru cine nu a avut niciodată un animal de companie, fie acesta câine, pisică, hamster, papagal sau ţestoasă, articolul de faţă nu va avea, poate, prea mult sens. Asta fiindcă este imposibil să îi explici unui om care nu a locuit niciodată cu un animal că, într-adevăr, comunicarea cu aceştia,…
Ce sunt imunobioticele și cum ne pot ajuta
Scris de Ovidiu Amălinei Sâmbătă, 26 Octombrie 2024
Imunobioticele, adică produsele care conțin atât culturi de bacterii cu efect probiotic, cât și micronutrienți de tipul zinc, seleniu, fier, vitamina C, D sau B, ne pot ajuta la prevenirea bolilor, explică medicul nutriționist Mihaela Bilic. "Ați auzit de imunobiotice? Micronutriția este disciplina care se interesează de micronutrienții din alimente,…
Frici care distrug plăcerea în dormitor. Erotofobia sau teama de sex
Scris de Dana Antonescu Sâmbătă, 26 Octombrie 2024
Pentru majoritatea femeilor, sexul este multe lucruri: distractiv, incitant, spontan sau relaxant. Însă, pentru unele, sexul este o sursă de frică și anxietate atât de adânc înrădăcinată în psihicul lor, încât ajung să nu se mai bucure deloc de experiență. Dacă ai și tu temeri care te împiedică să ai…