SFATURI - Viaţa Liberă Galaţi

Cum protejăm câinii în sezonul rece

Scris de Duminică, 20 Octombrie 2024
În sezonul rece, animalele trebuie protejate corespunzător, nu doar noi trebuie să ne apărăm de frig şi să ne stimulăm imunitatea, ci trebuie să fim atenţi şi la ce facem pentru ele Animalele de companie vor avea nevoie de mai multă hrană sau de una mai bogată caloric, după caz.…

Proteinele miraculoase și secretul tinereții fără bătrânețe

Scris de Duminică, 20 Octombrie 2024
Un studiu revoluționar ar putea deschide noi căi pentru tratarea bolilor asociate îmbătrânirii. Cercetătorii au identificat o proteină, denumită hexokinase domain containing 1 (HKDC1), care joacă un rol crucial în menținerea sănătății celulelor, prin eliminarea organitelor deteriorate - componente esențiale ale celulelor, responsabile pentru buna funcționare a acestora, potrivit DC…

Alimente care îmbunătățesc viața sexuală și nu numai

Scris de Sâmbătă, 19 Octombrie 2024
Mâncarea sănătoasă poate face de fapt o diferență în libidoul tău, pur și simplu pentru că micșorarea cantității de alimente nesănătoase din dietă îţi va crește energia. La rândul său, acest lucru îți poate stimula dorința sexuală. Vei dori să faci mai mult sex și vei avea suficientă energie. Ce…

De ce e indicat să consumăm produse bio?

Scris de Duminică, 13 Octombrie 2024
Alimentația bio se dovedește o alegere perfectă atât pentru adulți, cât și pentru copii. Termenul de alimente bio definește, de fapt, acele alimente care sunt produse natural sau din produse naturale, fără aport de substanțe chimice sau de conservanți. În ultimii ani, a început să se pună un foarte mare…

Oameni buni, nu vă mai ţineţi câinii în lanţ!

Scris de Duminică, 13 Octombrie 2024
Pericolul unor inundaţii pare să fi trecut, deşi anotimpul ploios este încă aici, iar temerile în localităţile afectate, încă mari. Vreau să mă opresc astăzi asupra unui aspect mai puţin discutat al pierderilor de la inundaţii, deşi el este important, atât din punct de vedere al bunăstării oamenilor, cât mai…

Stimularea dopaminei, secretul pentru a trece peste astenia de toamnă

Scris de Sâmbătă, 12 Octombrie 2024
Astenia de toamnă este o stare de oboseală fizică și psihică care apare în special la schimbarea anotimpului de la vară la toamnă Aceasta este cauzată de modificările de temperatură, scăderea luminii naturale și schimbările în ritmul biologic. Printre simptomele comune se numără: oboseală persistentă, dificultăți de concentrare, stări de…

Cum se îngrijesc puii orfani de câine

Scris de Duminică, 06 Octombrie 2024
Creşterea cu succes a căţeilor orfani necesită un program strict într-un mediu sigur şi sănătos. În majoritatea cazurilor, nu rămâne orfan doar un singur căţel, ci mai mulţi. Iată principalele aspecte de care trebuie ţinut cont. Hrana şi înţărcarea Căţeii sănătoşi sunt grăsuţi, viguroşi, calzi, tăcuţi şi dorm majoritatea timpului.…

Sănătatea din bucate, susținută de probiotice

Scris de Duminică, 06 Octombrie 2024
În contextul sezonului rece, medicul nutriționist Mihaela Bilic subliniază importanța alimentației pentru întărirea sistemului imunitar. Adesea, oamenii își creează un regim alimentar adecvat doar în momentul în care se confruntă cu răceli sau gripe, uitând că imunitatea trebuie susținută pe tot parcursul anului. Bilic atrage atenția asupra rolului bacteriilor intestinale,…

Pregătește-ți sistemul imunitar pentru sezonul rece

Scris de Sâmbătă, 05 Octombrie 2024
Toamna își intră în drepturi, așa că sistemul tău imunitar trebuie să fie mai puternic, pentru a te proteja de boli. Pe lângă formarea unor obiceiuri sănătoase și constante, inclusiv somnul adecvat, prioritizarea exercițiilor fizice și utilizarea strategiilor de ameliorare a stresului, îți poți ajuta sistemul imunitar prin consumarea unor…

Cimbrul, o plantă minune cu efecte nebănuite

Scris de Duminică, 29 Septembrie 2024
O plantă minune pe care o cunosc și o folosesc mulți români este cimbrul. Vorbim de cimbrul de cultură, ci de cel care crește spontan. Această plantă este eficientă împotriva a peste 130 de bacterii. Acesta este bogată în uleiuri esențiale și, în ciuda dimensiunii sale mici, este una dintre…

Ce trebuie să știe adolscenții despre sex

Scris de Duminică, 29 Septembrie 2024
Specialiștii sunt de părere că cel mai important lucru pe care un adolescent trebuie să îl știe despre sex este că trebuie să fie sănătoşi. Iată câteva reguli bine de însușit de adolescenți, înainte de ”pasul cel mare”. 1. E nevoie de acord. Sexul fără acord este infracțiune. Nimeni nu…

Cum se îngrijesc puii orfani de pisică

Scris de Sâmbătă, 28 Septembrie 2024
Ideal este ca puii de pisică să stea lângă mama lor până devin independenţi şi pot mânca hrană solidă. Dar, din nefericire, realitatea arată că sunt mulţi pui de pisică abandonaţi, aruncaţi în pungi la gunoi sau care, din diverse motive, ajung să depindă de o mamă surogat umană. Venim…

Sexul și adolescenții, o combinație imprevizibilă

Scris de Sâmbătă, 28 Septembrie 2024
Adolescenţa, cea mai delicată perioadă din viaţa noastră, perioada de tranziţie de la copilărie la vârsta de adult, este însoţită de importante transformări pe plan biologic, psihologic şi social Pe plan fizic, adolescenţa se caracterizează prin dezvoltarea fizică a corpului, începutul maturării sexuale, cu dezvoltarea gonadelor şi a caracterelor sexuale…

Cum să găsiți cele mai bune promoții digitale în orice moment al anului

Scris de Luni, 23 Septembrie 2024
Orice nevoi sau necesități apar în viața cuiva, primul aspect luat în considerare este bugetul pe care cineva este dispus să îl aloce. Pentru anumite obiecte de uz curent, calitatea primează, în mod evident. Pe de altă parte, confortul poate juca un rol esențial în alegerile pe care le fac…

Sfaturi pentru combaterea buruienilor la floarea-soarelui

Scris de Luni, 23 Septembrie 2024
Buruienile sunt un adevărat pericol pentru orice cultură, inclusiv pentru cea de floarea-soarelui. Dacă un teren cultivat este invadat de buruieni, plantelor le va fi încetinit procesul de creștere și dezvoltare, din cauză că au o concurență agresivă în privința: substanțelor nutritive din sol, apei și luminii. Agricultorii și fermierii…

Șapte factori care influențează sexul în cuplu

Scris de Duminică, 22 Septembrie 2024
Te-ai întrebat vreodată cât de des ar trebui să faci sex pe săptămână ca să fii liniştit şi fericit? Ei bine, dacă ai făcut-o, ar trebui să încetezi să te mai gândeşti la acest lucru, pentru că nu există o regulă scrisă în acest sens. Chiar dacă media mondială este…

Cum se adaptează patrupedele la schimbarea anotimpurilor

Scris de Duminică, 22 Septembrie 2024
Fiindcă ploile din ultima perioadă, care au fost devastatoare în aproape jumătate din judeţul Galaţi, omorând şapte persoane şi sute de animale de gospodării şi punând în pericol multe altele, afectează şi modul în care ne ocupăm de animalele ţinute în interior, venim astăzi cu câteva sfaturi pentru a ne…

Opt gustări de seară care nu strică somnul

Scris de Sâmbătă, 21 Septembrie 2024
“Ronțăitul” seara înainte de culcare este asociat adesea cu îngrășatul și cu diverse probleme de sănătate, iar consumul de alimente prea aproape de ora de culcare poate influența negativ calitatea somnului. Totuși, gustările târzii nu reprezintă un factor determinant pentru creșterea în greutate, cu condiția să nu creeze surplus caloric,…

Frecvența sexuală optimă pentru relația ta

Scris de Sâmbătă, 21 Septembrie 2024
Acum că am explorat nenumărații factori care influențează frecvența sexuală ideală a cuplurilor, cum ajungi la numărul magic? Iată câteva sfaturi pentru a determina ce funcționează cel mai bine pentru tine și partenerul tău: Țineți evidența. Timp de două-trei luni, notați-vă întâlnirile sexuale pe un calendar. Acest lucru vă ajută…

Opțiuni de deblocare după hărțuirea sexuală

Scris de Duminică, 15 Septembrie 2024
Specialiștii afirmă că sunt mai multe paliere pe care o persoană hărțuită sexual trebuie să ceară ajutor, pentru a nu rămâne cu sechele după un astfel de episod. De la simpla realizare a ceea ce s-a întâmplat, la a comunica cu cei din jur, sunt o serie de pași pe…

Pauzele din alimentație ajută metabolismul

Scris de Duminică, 15 Septembrie 2024
O stare de bine ține și de ritmul pe care îl avem în alimentație. Iar pauzele mai lungi sunt mai benefice pentru organism decât gustările mici și dese, potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic. "Pauze cât mai lungi, măcar de 5-6 ore, ca să fie timp pentru organism să ia efectiv…

Zece sfaturi pentru a-ţi face fericit prietenul necuvântător

Scris de Sâmbătă, 14 Septembrie 2024
O pisică sau un câine implică multe responsabilităţi pentru stăpâni, însă bucuriile aduse sunt pe măsură. Iată ce trebuie să facem pentru a menţine animalul de companie fericit şi sănătos. Timp. O pisică sau un căţel implică multă responsabilitate din partea stăpânilor, care trebuie să fie conştienţi de faptul că…

Reducerea expunerii la lumina nocturnă scade riscul de diabet

Scris de Vineri, 13 Septembrie 2024
Reducerea expunerii la lumina nocturnă poate fi o modalitate simplă de a reduce riscul de diabet, potrivit unui studiu citat de DC News.ro. În ultimii câțiva ani, cercetările au arătat că expunerea la lumină puternică pe timp de noapte are potențialul de a afecta negativ sănătatea unei persoane. De exemplu,…

Laptele, potențial pericol pentru anumite persoane

Scris de Duminică, 01 Septembrie 2024
Medicul nutriționist Mihaela Bratu spune că laptele ar trebui consumat numai după ce se verifică o eventuală intoleranță sau sensibilitate, consemnează DC News. Aceasta a explicat că deși era un aliment de bază încă de pe vremea bunicilor, aceștia nu consumau lapte zilnic, iar de obicei optau pentru cel "covăsit".…
Pagina 1 din 21