S-a întâmplat pe 19 iunie

1623 - Se naşte BLAISE PASCAL (m. 1662), matematician, fizician, filosof, moralist francez.

1899 - Se naşte GEORGE CĂLINESCU (m. 1965), critic şi istoric literar, eseist, prozator, dramaturg, poet, publicist, traducător, membru al Academiei Române.

1906 - Se deschide la Bucureşti, în Parcul Libertăţii [azi, Parcul "Carol I"], "Expoziţia Generală Română" - dedicată împlinirii a 40 de ani de la urcarea pe tron a principelui Carol I.

1923 - Se naşte CONSTANTIN ŢOIU (m. 2012), prozator, publicist, traducător.

1930 - Are loc primul zbor cu planorul peste Canalul Mânecii, efectuat de canadianul Robin Beardmore.

1941 - Se naşte IRINA PETRESCU (m. 2013), actriţă de teatru şi film, laureată cu Premiul Academiei Române, cu Premiul UNITER pentru întreaga activitate, cu premii ACIN/UCIN.

1947 - Se naşte, la Corod, jud. Galaţi, VASILE SEVASTRE GHICAN, scriitor, publicist.

1973 - În faţa clădirii Muzeului Memorial "Costache Negri", din comuna ce-i poartă azi numele, judeţul Galaţi, s-a dezvelit un bust al lui Costache Negri, lucrare în piatră a sculptorului Boris Lenovici.

1983 - Se inaugurează podul rutier de la Agigea, cu o lungime totală de 300 de metri, circulaţia desfăşurându-se pe patru benzi.

1993 - Încetează din viaţă WILLIAM GOLDING (n. 1911), scriitor britanic, laureat cu Premiul Nobel pentru Literatură (1983).

2016 - Încetează din viaţă MARCEL IONESCU (n. 1938), gălăţean prin adopţie, scriitor, autor de literatură pentru copii, de texte pentru lucrări de muzică uşoară, pedagog, publicist, compozitor.

Citit 143 ori Ultima modificare Marți, 18 Iunie 2024 13:17

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro